Poznati psiholog za Objektiv: Lečić je NARCISOIDNA osoba, arogantna i SAMOŽIVA!

Smatra da je za takvo stanje potrebna dugoročna psihoterapija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Sara Apostolović

Tek što se slegla prašina koju je Danijela Štajnfeld podigla optužbom za silovanje protiv Branislava Lečića, kao bomba je odjeknula priča da je glumac isto pokušao da uradi Merimi Isaković, i to pre 43 godine!

Naime, nekada popularna glumica, a danas psiholog koji živi na Novom Zelandu, detaljno je opisala mučno iskustvo koje je navodno imala sa nekadašnjim kolegom. Merima je tada bila mlada studentkinja glume, a Lečić stariji kolega. Poznavali su se sa fakulteta…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: Printscreen/Youtube

S obzirom na to da su i Danijela i Merima navele da im je Lečić rekao: „Znaš li ti ko sam ja?” i „Treba da ti je čast što te želim”,pitali smo psihologa Radomira Čolakovića kakav tip ličnosti može da izgovori ovako nešto.

“Ako je to rečeno tako kako navodite i sa tim aspektom autoriteta i uzvišenosti, onda mi to liči na narcisoidnu ličnost. Narcis je prema mitologiji bio zaljubljen u sebe. Narcisoidne osobe su takve, samožive i arogantne, misle o sebi da su najlepše i najbolje, svaku rečenicu o sebi počinju sa „ja” i stalno koriste superlativ. To počinje da se razvija u adolescenciji najčešće. Stalno traže pohvalu i zahtevaju prekomerno divljenje, a u psihologiji uvek kada je nešto preterano, to znači da nije u redu. O narcisoidnosti se može govoriti kao o poremećaju i psihopatologiji, a mislim da je pet ili šest posto populacije ima. Za takvo stanje bila bi potrebna dugoročna psihoterapija”, rekao je za Objektiv dr Čolaković, inače redovni profesor na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.

Piše: Mila Marinović

Njena majka išla je u školu sa MERIMOM: Glumica koja je bila učenica Mike Aleksića otkrila DETALJE

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar