Izgubili smo velikog umetnika: Predsednik Vučić poslao telegram SAUČEŠĆA porodici Tozovac

Komemoracija Predragu Živkoviću Tozovcu održava se u Kombank dvorani

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komemoracija Predragu Živkoviću Tozovcu počela je ovog jutra u Beogradu, u Kombank dvorani.

Marija Veljković sa komemoracije je pročitala vest da je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucić poslao telegram saučešća porodici: Izgubili smo velikog umetnika, pisalo je u saopštenju koji je pročitala Marija Veljković.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Brojne poznate ličnosti okupile su se da se isprate pevača na večni počinak, a u jednom trenutku stigao je i telegram od Dejana Savića, savetnika predsednika Aleksandra Vučića.

Marija Veljković pred svima je pročitala pismo.

“Povodom smrti vašeg dugogodišnjeg člana, našeg legendarnog Predraga Živkovića Tozovca, primite izraze najiskrenijeg saučešća od predsednika republike Srbije Aleksandra Vučića, kao i u moje lično ime. Predrag Tozovac spada u grupu onih velikana naše narodne izvorne muzike, starogragdskih pesama, i estrade čiji ogroman opus i brojna autorska dela usled popularnosti slušaoci često doživljavaju kao autentičnu narodnu muziku kojoj se stvaralac ne zna. Osim ovih i brojnih sličnih nagrada publike i stručnjaka, nosilac je brojnih visokih državnih priznanja koje je zaslužio svojim predanm radom, trajanjem i delovanjem na muzičkom polju. Molim vas da porodici Predraga Živkovića Tozovca i njegovim kolegama prenesete naše izraze saučešća”, piše u telegramu.

Brojni prijatelji i kolege legendarnog pevača su se okupili, a došla je i njegova supruga Emilija Mima, sa kojom je proveo skoro četiri decenije.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar