“Samo jednom je videla sina i onda je UMRLA”: Potresna priča o porodilji (29) koja je preminula od korone

Ona je bila hospitalizovana u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Porodilja D. T. (29), koja je u nedelju preminula od posledica korona virusa u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović”, uspela je da vidi svoju bebu pre nego što ju je srce izdalo.

Ona je bila hospitalizovana u ovu ustanovu zbog zaraze korona virusom. U jednom momentu situacija se toliko iskomplikovala da je osoblje ove ustanove rešilo da je prevremeno porodi carskim rezom što je i učinjeno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Rodila je sina. Beba je negativna na kovid. I super je. Žena je, nažalost, uprkos svim naporima lekara preminula. Njeno srce nije izdržalo – kaže izvor iz ove zdravstvene ustanove.

Kaže da je D. T. ovo drugo dete. Kod kuće ima ćerkicu od dve i po godine.

Sudbina je htela da oboje ostanu bez majke.

– Uspela je da vidi bebu. Nakon porođaja se probudila iz anestezije, videla je tada dete, i nakon par dana preminula. To je bio jedini put da je videla bebu. Ali, bar jeste – kaže izvor.

Za život u ovoj ustanovi bori se i porodilja J. A. (33). Ona je takođe na respiratoru, a zbog posledica opasnih po život, porođena je prošle nedelje carskim rezom u osmom mesecu trudnoće. Ona je za sada dobro, rodila je ćerku, koja je takođe, negativna na kovid 19.Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar