Zver na točkovima: Predstavljen novi Hummer EV SUV, jedna promena iznenadila je sve

Zar se i ovako može manevrisati?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: GMC printscreen

Da General Motors prati trendove laganog ali istrajnog prelaska na električne automobile, dovoljno pokazuje i to što je najavio povratak legendarnog Hummera, ali ovog puta u električnom izdanju.

Kompanija planira da do 2025. godine uloži oko 27 milijardi dolara u elektrifikaciju i do tada predstavi čak 30 novih modela koje će pokretati električni motori.

Nije teško pretpostaviti da će upravo Hummer biti perjanica njihove ponude e-vozila. Zato predstavljeni pikap (čija masovna proizvodnja počinje krajem ove godine) dolazi sa snažnim motorom, izdržljivom baterijom i nekim specifičnostima poput mogućnosti pomeranja sva četiri točka tako da se vozilo pri manjim brzinama može kretati i – dijagonalno, a moguće ga je dodatno povisiti od tla kako bi se izbegle prepreke.

Hummer EV SUV za razliku od pikapa dolazi sa zatvorenim zadnjim delom, ali deli slične opcije poput dijagonalnog kretanja, piše The Verge.

Prva verzija SUV nazvana Edition 1 na tržištu se očekuje početkom 2023. godine po ceni od 105.000 dolara, odnosno 110 za verziju s off-road paketom opreme.

Dolazi s tri motora ukupne snage 830 konjskih snaga, do 80 kilometara na sat može ubrzati za samo 3,5 sekundi (što je za pola sekunde sporije od pikapa), uz solidan domet od oko 480 kilometara i podršku za brzo punjenje baterije (300kW).

Iz Koreje s ljubavlju: Novi automobil najmlađe premijum marke zadivio svet (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Zimo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar