Italijanski mediji NAHVALILI našu zemlju: “Dođite u Srbiju, upoznajte je i vakcinišite se”

List ističe da je u Beogradu i u ostalim delovima Srbije, ne samo moguće vakcinisati se, već i odabrati vakcinu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ZORAN ZESTIC/nr. Printscreen

Mediji u Italiji jutros su objavili vest o tome kako je, za razliku od te zemlje gde se vakcinacija obavlja u “ritmu puža” i gde je nemoguće odabrati vakcinu, Srbija omogućila i stranim državljanima bez stalnog boravka u zemlji da se vakcinišu i nakon toga vrate u svoju zemlju.

Dnevni list Korijere dela Sera je danas, sa naslovom “Imunizacija od Beograda do Srbije i nazad, Beograd dozvoljava svima da se vakcinišu”, objavio tekst u kome je izneo iskustvo menadžera Simonea Avogardija koji je u martu bio u Srbiji, vakcinisao se i vratio u Italiju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

List ističe da je u Beogradu i u ostalim delovima Srbije, ne samo moguće vakcinisati se, već i odabrati vakcinu upravo kako je to učinio menadžer Avogardi.

On je odabrao vakcinu “Fajzer” i već se i revakcinisao. U intervjuu je izjavio da sada poseduje sertifikat na tri jezika sa kju-ar kodom koji, kada se otvori mobilni telefon, važi kao pasoš koji mu garantuje mogućnost putovanja.

Simone je obavestio zdravstvene službe u Milanu da nema potrebe da ga pozovu za vakcinaciju (došao bi na red eventualno u junu ili kasnije) i izjavio da napokon može da se vrati putovanjima s obzirom na to da ima vlastitu firmu zbog koje je često putovao po svetu.

Italijanski mediji to nazivaju nekom vrstom novog zdravstvenog turizma: “Dođite u Srbiju, upoznajte je, i posetite, a pritom se i vakcinišite kojom god vakcinom želite”.

Foto: Printscreen

Naglašavaju da su u Srbiji prisutne “Fajzerova” i “Astra-Zenekina” vakcina, zatim “Moderna”, kao i “sputnjik”, te kineska vakcina “Sinofarm”.

Srbija dobija velike poene i pokazuje drugačiju sliku

Mediji kažu da Srbija na taj, način dobija velike poene i pokazuje svetu jednu drugačiju sliku zemlje u kojoj je, u odnosu na Italiju u kojoj vlada potpuni haos što se vakcinacije tiče te još uvek nisu imunizovani ni oni koji imaju više od 80 godina i gde građanima daju vakcine “kap po kap”, moguće vakcinisati ne samo vlastite građane već i sve strance koji to žele.

Dovoljno je otići na sajt italijanske ambasade, gde je sve objašnjeno i gde postoji link na srpskom jeziku, gde je moguće prijaviti se za vakcinaciju i izabrati vakcinu ili čak više njih.

Sa rezervisanim terminom u džepu, svaki građanin Italije, ali i drugih zemalja, može da se uputi ka Srbiji, poseti Beograd ili ostale delove zemlje, vakciniše se i vrati kući.

Nije baš komotno odlaziti dva puta radi revakcinacije, kažu mediji, ali smatraju da je vredno truda.

Foto: Printscreen

Mediji takođe naglašavaju da je Srbija druga zemlja posle Izraela koja je na neverovatno brz način sprovela vakcinaciju među starijom populacijom, najosetljivijim kategorijama i da isto tako želi da ohrabri preduzetnike, ljude iz velikih kompanija da vakcinacijom pomognu da se zemlja što pre oporavi i u ekonomskom smislu.

Pomoć zemljama u regionu

Mediji objavljuju i fotografije velikog broja ljudi među kojima ima puno stranaca koji čekaju u redovima u Beogradu da bi se vakcinisali.

Moguće je pročitati, osim naslova tipa “Turizam vakcina” i “Srbija, zemlja koja ima više vakcina nego stanovnika”.

Post piše kako Srbija već duže vreme vakciniše i pomaže zemljama iz regiona koje nisu ni blizu ovoj zemlji po vakcinaciji i čiji stanovnici masovno odlaze u Srbiju ne bi li se vakcinisali.

Oni prenose da mnogi smatraju da je to odličan potez predsednika Vučića ne bi li došao do to toga da Srbija postane zemlja lider u regionu, drugi prenose intervju koji je dao novinama Fajnenšel tajms gde je izjavio da Srbija ne može biti na sigurnom dok i zemlje oko nje nisu, dok mnogi prenose njegove reči za srpske medije gde je, po njihovom pisanju, izjavio da Srbija ima veliki broj doza “Astra-Zenekine” vakcine kojima ističe rok, pa želi da ih iskoristi.

Vakcine su besplatne, kažu mediji, Srbija nije daleko od Italije, a kako piše dnevni list Đornale, od rezervacije na portalu do same vakcinacije ne prođe ni 48 sati.



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar