SUKOB u programu uživo, gledaoci u šoku: “Milošević prikazan kao MORON – kako da te pustim kad LAŽEŠ?”

U jednom trenutku došlo je do svađe u studiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/RTV Pink

Slobodan Milošević, pokojni predsednik Srbije i SR Jugoslavije, uhapšen je pre 20 godina – u noći između 31. marta i 1. aprila 2001. godine. Generalni direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović kaže da nikada ne bi svog predsednika izručio Hagu, kao i da je u poslednjih nekoliko dana prikazana iskrivljena slika o porodici Milošević.

Novinar Zoran Ostojić, s druge strane, ističe kako su Miloševići i ostali likovi u seriji koja je prikazana ove nedelje predstavljeni kao karikatura. U jednom trenutku došlo je do svađe u studiju, s obzirom na to da sagovornici nisu imali isto mišljenje o pojedinim segmentima ove teme.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ko su heroji? Ko je heroj? Neko je pomešao istorijske stvari. Ko je tada imao politički značaj? Naša deca, nažalost, previše gledaju Guglove i Jutjubove, namerno karikiram reči. Tužno je što se priča na taj način o svemu što se dogodilo. Ta serija karikira Miloševića, porodicu… Neko će se setiti gajbica. Zoran Ostojić je komentarisao da je Srbija izručila svog predsednika… Ta serija prikazuje jednu potpuno iskrivljenu sliku. Slobodan Milošević, što se mene tiče, nije trebao da ide u Hag. Ja nikada ne bih isporučio predsednika svoje države. Bolje da je stradao, onda barem imamo heroja, a nemamo raspravu onih koji misle da je Srbija kriva za sve, a svi znamo da to nije istina – rekao je Bajatović.

Skoro da bih se složio s Bajatovićem. Đinđić i Koštunica su prikazani na način koji se meni ne dopada, više kao karikature u tom pokušaju da se “skine” taj čovek ispala je karikatura. Iz moje perspekitve ne vidim zašto misliš da je Milošević prikazan kao moron – rekao je Ostojić.

– Tebi se to svakako sviđa, da je moron. Da bi raspravljao neko, moramo da budemo dostojni toga, ali pošto nismo neka to raspravi istorija – rekao je Bajatović, Ostojiću.

HAOS u studiju Pinka! Bajatović POBESNEO usred emisije: “Nema šta vi da se pitate, kušuj i slušaj” 

– Ko je rekao da je moron? Pusti me da završim, neka nisam dostojan, zvali su me u goste. Ja mislim da je Milošević glas razuma ispao u toj kući – izjavio je Ostojić.

– Slobodan Milošević nikad nije hteo da ide u Moskvu – rekao je Bajatović.

– Familija mu je otišla u Moskvu. Hteo je iz Haga da ide u Moskvu – nastavio je Ostojić.

– Nema potrebe da lažemo! Treba da pričamo istinu – nastavio je Bajatović.

Foto: Printscreen

– Pusti me da pričam! – izjavio je Ostojić.

– Kako da te pustim da pričaš kad lažeš? – rekao je Bajatović.

– Vi lažete! Mada, ne svi! – rekao je Ostojić.

– To je okej, ti stalno lažeš i pokušavaš na to. Ti i tvoja partija ste dobili presudu naroda, bolja ti ne treba – priča Bajatović.

– Pusti me da lažem! – nastavio je Ostojić.

– Hoćeš da kažeš da je Sloba zločinac i ja da ti ćutim? Kako je hapšen Sloba Milošević? Ja sam bio tamo! Ti hoćeš da kažeš da Sloba treba da bude prikazan kao moron, jer je on zločinac? Ko kaže da je zločinac? – govori Bajatović.

– Ne kažem da treba! – izjavio je Ostojić.

– Kažeš, tako si rekao! Sloba je bio državnik, i ti isto kao ova druga Srbija, hoćeš da kažeš da su Srbi krivi za sve. Dosta mi je više da slušam! Hteli su takvog da ga prikažu! Ko su ti ljudi koji su dobili pare da tumače Miloševića, Đinđića i Koštunicu? – priča Bajatović.

– Aman, nemoj ti da pričaš šta ja hoću da kažem! – rekao je Ostojić.



Izvor: Pink

Komentari (2)

  1. На поспрдан начин приказано наше највеће посрнуће као народа у времене када смо морали бити већи и бољи него што смо, времену у којем се свет показао у свом злу које га одликује као врсту. И поред свега што што му је присписано и због чега му је суђено испаде Слобо једини светао лик на крају. Остали му ни до колена нису....

    Odgovori

Ostavite komentar