DRAMA SE NASTAVLJA

Decu probali da odvedu od bake: Evo šta se sada dešava sa direktorkom koja je smenjena nakon INCIDENTA

Dečak i devojčica žive kod bake posle smrti svoje majke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Direktorka centra za socijalni rad u Blacu koja je smenjena posle pokušaja da dečaka (14) i njegovu mlađu sestru (10) iz Suvog Dola, koji žive sa bakom Ljiljanom Dačević, nasilno prebace u hraniteljsku porodicu, smenjena je, a kako prenosi Telegraf.rs, ona će raditi na mestu pedagoga u školi koju pohađaju ova deca.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako kažu iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, smenjena direktorka Centra za socijalni rad, pre nego što je stupila na novu dužnost direktora, radila je u školi kao pedagog.

– Ona je svoje prethodno radno mesto pedagoga stavila u status mirovanja zbog izbora na funkciju, a u skladu sa propisima iz oblasti radnog zakonodavstva. Po razrešenju sa funkcije direktora, ona se vraća na svoje staro radno mesto, što joj omogućavaju zakoni iz oblasti rada – navode iz Ministarstva prosvete.

Mnogo STRAŠNIJE! Ljilja iz Blaca o unucima: Majka im umrla, otac maltretirao, a baba izbacila iz kuće

Kako dodaju, oni će pažljivo, u skladu sa svojom nadležnošću, pratiti ostvarivanje obrazovno – vaspitnog rada u školi.

Podsetimo, dečak i devojčica žive kod bake posle smrti svoje majke. Otac ih je napustio kada su bili mali, a deca je, kako je najavljeno iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju trebalo da budu prebačena u srodničku, a ne hraniteljsku porodicu – kod druge bake, majke njihove pokojne mame.

Hitno SMENJENA direktorka Centra za socijalni rad u Blacu

Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar