Hitno SMENJENA direktorka Centra za socijalni rad u Blacu

Narednih dana biće održana Skupština opštine Blace na kojoj će biti odlučeno ko će biti novi direktor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter

Direktorka Centra za socijalni rad u Blacu danas je smenjena nakon što su radnice te ustanove 19. marta na silu vukle dečaka (14) iz Suvog Dola iz kuće u kojoj živi sa bakom Ljiljanom Dačević i mlađom sestrom (10).

– Protiv radnica Centra za socijalni rad je pokrenut disciplinski postupak. Nadležni organi će na kraju odlučiti da li će i dalje obavljati tu funkciju, ali bi prema pravilu trebalo da budu uklonjene sa tog mesta. Odluku o tome će doneti novi direktor Centra koji će u narednih nekoliko dana biti izabran – navode izvor iz blačke opštine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Narednih dana biće održana Skupština opštine Blace na kojoj će biti odlučeno ko će biti novi direktor.

– Skupština je ta koja glasa smenu i odabir novog direktora Centra – objašnjava izvor upućen u proceduru.

Dve zaposlene iz blačkog Centra za socijalni rad, podsetimo, došle su u kuću Dačevića kako bi odveli u hraniteljsku porodicu dečaka i devojčicu koji žive sa bakom, nakon što im je majka umrla, a otac ih napustio. Tom prilikom radnice su pred Ljiljanom, koja je u invalidskim kolicima jer joj je jedna noga amputirana, na silu vukle dečaka koji se opirao, ne želeći da ode od bake.

Nemio događaj zabeležio je i objavio humanitarac iz Kuršumlije Dejan Milošević posle čega se oglasilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje je predložilo smenu direktorke Centra i disciplinski postupak protiv radnica koje su primenile silu.

Nakon incidenta oglasio se i ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović koji je naveo da se neće odustati od realizacije onoga što je ocenjeno kao najbolje za budućnost dece, a to je da ona pređu u drugu srodničku porodicu, odnosno kod druge bake, majke njihove majke.

Uznemirujući snimak incidenta možete pogledati OVDE

Izvor: Telegraf

Komentari (1)

  1. Dmitrovic sram te bilo hoces da otimas tudju decu kao nekada sto su Turci radili. Uvodis novi ( harac u krvi )? Prvo daj svoju decu u hraniteljske porodice. Srbi i Srbija imaju dobru dusu i pomoci ce porodicama u nevolji. A ti mars u PM.

    Odgovori

Ostavite komentar