Jača imunitet, smanjuje stres i snižava visok krvi pritisak: Moćan domaći lek od 3 sastojka (RECEPT)

Kombinacija cvekle, jabuka i šargarepe je dobitna kombinacija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Sok od cvekle
Foto: Pixabay/congerdesign

U borbi protiv prehlade i virusa, vaš veliki saveznik je i cvekla.

Ovo povrće mnogi preskaču potpuno neopravdano, jer cvekla je prepuna vitamina i minerala.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A u kombinaciji sa jabukom i šargarepom, sok od cvekle se pretvara u veoma efikasan domaći lek.

Stručnjaci navode 8 razloga zbog kojih bi trebalo da što češće pijete sok od cvekle:

1. Čisti creva i pomaže im da pravilno funkcionišu.

2. Čaša ovog soka dnevno snižava visok krvni pritisak.

Cvekla
Foto: Pixabay/ExplorerBob

3. Zahvaljujući karotenoidima koje sadrži, sok od cvekle je izrazito dobar i za zdravlje očiju.

4. Povećava nivo energije i tako pomaže telu da bolje reaguje na vežbanje.

5. Sadrži pigment betalain, koji ima antioksidantna i antiupalna svojstva. Zahvaljujući njemu, ovaj sok sprečava oštećenje ćelija i eliminiše slobodne radikale iz organizma.

6. Povećava nivo gvožđa u krvi. Pored toga, sadrži i antioksidanse koji pomažu u održavanju hemoglobina na normalnom nivou. Takođe, gvožđe, koje ovaj sok sadrži, poboljšava cirkulaciju.

7. Dokazano poboljšava imunitet. Kao rezultat, telo se brže i lakše bori protiv infekcija.

Sok od cvekle, šargarepe i limuna
Foto: Pixabay/ajale

8. Zahvaljujući magnezijumu koji sadrži, sok od cvekle pomaže u ublažavanju stresa.

Priprema:

Jabuku, šargarepu i cveklu oljuštite i narendajte na sitno. Ostavite sat vremena da odstoje u posudi i da puste sokove. Na čašu stavite cediljku, pa kašikom kroz nju procedite narendano voće i povrće. U dobijenu tečnost dodajte malo limuna i kašičicu meda.

Količina soka zavisi od toga koliko je veliko voće i povrće i koliko je ono sočno. Od jedne jabuke, šargarepe i cvekle dobije se oko 2,5 dl soka.

Sok od cvekle – recept│leči anemiju, holesterol, jetru

Ukoliko volite gušću varijantu, takozvani smuti, sve sastojke dobro usitnite u blenderu i tečnost popijte bez ceđenja.

A ako imate sokovnik, namirnice samo stavite u njega, uključite ga i sačekajte da za nekoliko sekundi odradi posao.



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar