Legendarni “zvezdaš” opleo po Srbima sa Malog Kalemegdana: Davidovcu i Dobriću nešto fali

"Ne znam da li je u pitanju minutaža, relativno česte promene trenera, ili i jedno i drugo"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Četvrt veka košarkaški klub Crvena zvezda je čekao titulu. U dalekoj prošlosti ostala je generacija Moke Slavnića, Ducija Simonovića, Dragana Kapičića i Dragiše Vučinića. A, upravo ju je on vratio na Mali Kalemegdan.

Dolaskom na čelo kluba pre 30 godina, stvari se menjaju u crveno-belom timu. Klub osvaja titulu 1993, stvaraju se novi igrači koji kasnijih godina imaju bitnu ulogu u nacionalnom timu, kao što su Dejan Tomašević i Saša Obradović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vučinić se u intervjuu za Sportklub osvrnuo upravo na to, nedosatatak domaćin igrača top klase u Crvenoj zvezdi, iako kandidata ima.

„Gledam Dejana Davidovca i Ognjena Dobrića, igraju, trude se, ali nisu još vrhunski, iako imaju sezona u patikama. Nešto im nedostaje. Sticajem okolnosti stranci im zapravo oduzimaju odgovornost. Ne napreduju nekim očekivanim tempom, samo na nekoliko utakmica su pokazali ono „nešto više“. Ne znam da li je u pitanju minutaža, relativno česte promene trenera, ili i jedno i drugo… Samo nagađam kao ljubitelj košarke“, rekao je Vučinić za Sportklub.

On se prisetio i anegdote i prošlosti, kada se nadao da će tadašnja uprava imati sluha i dovesti Kićanovića ili Dalipagića u Zvezdu. Oni su na kraju završili u Partizanu.

„Nemojte da me pitate kako Dražen Dalipagić i Dragan Kićanović, pre skoro pola veka nisu završili u Crvenoj zvezdi, eh… Mislio sam da Praja, moj Mostarac, sigurno dolazi na Mali Kalemegdan. Oko njegovog dovođenja su se angažovali Miško Prelević, Vlada Cvetković, ali… Uprava nije prepoznala priliku i nisu ponudili dovoljno finansijski jaku ponudu kao Partizan. Sećam se kada sam tada izašao iz beogradskog „Palasa“, a ispred stajali Siske (Slobodan) Čolović i Miketa (Milorad) Đurić, a ja im dobacim: ‘Ne tresite se, biće vaš (Partizanov)’. Uh, kakva stravična greška. A oko Kiće, pa opet ništa. Moka (Zoran Slavnić) i Kaponja (Dragan Kapičić) pristanu da im se plate prepolove, samo da se dovede čuveni Čačanin. Rasplet znate, a to je, uskoro bio i kraj (moje) generacije, Duci Simonović, Slavnić, Kapičić, Sajranović, Pavlović, koja nije ispunila očekivanja”, objasnio je Vučinić.



Izvor: Objektiv.rs, Sportklub.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar