CRNA STATISTIKA

Korona ODNELA mnoge umetnike: Za godinu dana ostali smo bez ovih VELIKANA

Njihove smrti šokirale su naciju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Na dan kad smo ostali bez Dragoljuba Đuričića, jednog od najistaknutijih instrumentalista u zemlji, Srbija je obeležavala godinu otkako je proglašena pandemija koronavirusa.

Godišnjice su vreme kad se podvlači crta, osvrće na minuli period. Ovoga puta rekapitulacija je tragična jer smo izgubili mnogo ljudi, a ono što je za ove prostore specifično jeste da je među njima veliki broj istaknutih umetnika. Crna statistika kaže da smo na manje od dve nedelje zauvek ostajali bez jedne umetničke legende, bez ljudi koji su svojim delima, pesmama, ulogama, poslovnim uspesima i velikim srcem obezbedili sebi mesto u nezaboravu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Džej Ramadanovski, Bora Drljača, Dobrivoje Topalović, Sanja Ilić, Đorđe Balašević, Boban Zlatanović Tokan (Amadeus bend), Rajko Dujmić i Miroslav Miša Aleksić (basista benda Riblja čorba) ostavili su prazninu na muzičkoj sceni koja teško da će ikad biti popunjena.

Foto: f84 / Zuma Press / Profimedia

Isidora Bjelica živi kroz knjige, a u nebeski teatar svoje ime su upisali: Boris Komnenić, Mustafa Nadarević, Ivan Bekjarev, Goran Paskaljević, Tihomir Arsić, Dara Čalenić, Mira Furlan, Rialda Kadrić, Goran Daničić, Mirko Babić, Borivoje Kandić, kao i mnogi drugi čija će vanserijska ostvarenja ostati u amanet budućim generacijama.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Njihova dela ne pripadaju samo Srbiji, nego i celom svetu. Oni su postali deo istorije. Svojim životom bili su tek trenutak na planeti, ali iza tog trenutka ostavili su dela koja će se večno pamtiti. Stoga poznata izreka najbolje opisuje prethodnu godinu – ne ponovila se.

OVU, ALI I MNOGE DRUGE PRIČE MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 17. MART

Foto: Objektiv.rs

Autor: Tanja Svilanović



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar