Piksi obrazložio svoje odluke: Zašto je pozvan Marko Petković i ko je novi Nemanja Matić

"Serija A je zahtevna, teška, jer tamo je važno da ne izgubiš, nije važno hoćeš li dati gol, bitno je da ga ne primiš"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FSS

Ubrzo nakon imenovanja za novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi je saopštio i svoj prvi spisak za predstojeće tri utakmice.

On je u intervjuu za Mozzartsport obrazložio neke svoje odluke, s obzirom na to da ima malih iznenađenja, pre svega u veznom redu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

„Veče pred objavljivanje spiska sam razmišljao i igrači koje sam stavio su bili Ivan Ilić i Marko Petković. Zato što sam pogledao još koji put neke stvari i video kod njih nešto što mi se svidelo. Ilić ima 19 godina i igra u Seriji A. Njega vidim kao novog Matića. Treba mu malo vremena, ali nemojte da se iznenadite ako ga i sada stavim da igra. Kada neko ima kvalitet i kad se ponaša zrelo za svoje godine – a on se ponaša – treba mu dati šansu. Pritom, igra u jednoj od najjačih liga. Serija A je zahtevna, teška, jer tamo je važno da ne izgubiš, nije važno hoćeš li dati gol, bitno je da ga ne primiš. I u toj varijanti on izuzetno dobro ’dela’ na sredini terena, bogami već je prikupio dvadesetak utakmica kao standardan u timu“, rekao je Stojković za Mozzartsport.

Nije tajna da Srbija ima problema sa esnim bekovima već duže vreme.

„Tačna je definicija da imamo problem sa bekovima. Pošto sam to primetio, pozvao sam Gajića i Petkovića. Oni su tu da popune deficit na desnoj strani, ali su se na spisku našli i zbog njihovih igara. Nebitno je u kojoj ćete formaciji igrati, da li sa trojicom ili četvoricom pozadi. Jedino je bitno kako razumete sistem, kako ga koristite i kako koristite principe tog sistema. Kada kažete da igrate sa tri centarhalfa, odmah krenu komentari ’ovaj se brani’, a to je u stvari najofanzivniji sistem. Ako znaš da ga igraš. Ako ne znaš, onda može da bude katastrofa. Ja sam forsirao i jedan i drugi. Suština je da objasnim igračima koji su to principi koji moraju da se poštuju. U tom grmu leži zec. Doveden sam da rešim probleme koje imamo u igri. Pozitivno sam nastrojen po pitanju naše igre i ona mora da bude najbolja i najlepša. Tehničke greške mogu da prihvatim i uvek ću ih prihvatati, jer svi grešimo, ali taktičke neću tolerisati“.

Veliki Piksijev intervju: Tadić i Milinković-Savić ne mogu zajedno? Zašto – možda se ne vole?



Izvor: Objektiv.rs, Mozzartsport

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar