Imate problema sa varenjem? Rešite se muka sa 10 minuta treninga

Usporen metabolizam izaziva nadutost, gorušicu i zatvor, pokrenite ga sa ovih 5 jednostavnih vežbi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Ukoliko zatičete sebe da se konstantno žalite na probleme sa probavom, nadutost, gorušicu i zatvor, vaš metabolizam je definitivno usporen, a sama promena ishrane neće biti dovoljna da ga ponovo pokrenete.

Prvi korak koji možete da preduzmete, sat dva nakon obroka, je lagana šetnja u trajanju od pola sata, koja će blago ubrzati rad srca i stimulisati probavu.

Osim toga, pojedine vežbe direktno utiču na razmenu materija u organizmu, što poboljšava metabolički status i olakšava rad organa za varenje.

Ove vežbe bi trebalo da se rade na prazan stomak, odnosno pre uzimanja obroka, a oduzeće vam samo 10 minuta dnevno.

Zaboravite na trbušnjake: Ove vežbe pretvoriće vaš stomak u beton! (VIDEO)

Disanje

Sedite na stolicu i opustite se. Kada je telo opušteno udišite kroz nos, tako, kao da punite stomak vazduhom. “Naduvajte” ga, pa ga stisnite i izdišite vazduh na usta. Ponavljajte nekoliko puta uz ravnomerno disanje.

Marširanje u mestu

Da biste zagrejali mišiće, marširajte u mestu nekoliko minuta. Ubrzajte cirkulaciju, oslobodite se napetosti i dišite punim plućima. Poželjno je da dok marširate istovremeno pomerate i ruke.

Uvrtanje

Uvrtanje tela u sedećem položaju može da pomogne da smanjite gasove, bol u stomaku i poboljšate cirkulaciju. Sedite na pod prekrštenih nogu i pravih leđa. Prebacite desnu nogu savijenu u kolenu preko leve, a telo uvrnite na drugu stranu. Isto uradite sa drugom nogom, uvrćući telo na suprotnu stranu.

Pritisak

Lezite na leđa na ravnu podlogu. Prvilačite koleno na stomak i blago ga pritisnite ka njemu. Ponovite isto i privlačenjem druge noge. Ovu vežbu radite nekoliko sekundi. Zatim se opustite istovremeno držeći kolena oslonjena na stomaku. Kada se opustite oborite kolena u jednu, zatim i u drugu stranu, dok trup ostaje nepomičan.

Pretklon

Zauzmite raskoračni uspravan stav. Lagano spuštajte gornji deo tela u pretklon dok ne bude paralelan sa podlogom. Ostanite tako od 10 do 15 sekundi. Ispravite se, opustite, pa ponovite vežbu još dva ili tri puta.

Mršavite brže: Vozite bicikl na ovaj način i bićete šokirani rezultatima

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs, Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar