Mršavite brže: Vozite bicikl na ovaj način i bićete šokirani rezultatima

Vaše novo omiljeno prevozno sredstvo, ujedno je i najbolji alat u borbi protiv masnih naslaga na stomaku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Osim što niko ne želi višak kilograma, on ima dokazano loš uticaj na opšte zdravstveno stanje, a obim struka veći od 89 cm za žene i 102 cm za muškarce povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti – čak i ako nemate višak kilograma.

Nagomilana masnoća u abdominalnoj regiji povezuje se sa visokim krvnim pritiskom, visokim holesterolom, visokim nivoom šećera u krvi i dijabetesom.

Najbolji “alat” u borbi protiv ovog zla, je ni manje ni više nego vaš nepravedno zapostavljeni bicikl.

Kako biste maksimizovali efekte vožnje bicikla, neophodno je da izvedete seriju vežbi koje će ubrzati vaš metabolizam i aktivirati dodatno sagorevanje masti tokom dana.

Intervalne vežbe

Najbolji način da izgubite kilograme: Zaboravite sve što ste do sada znali – u ovome je trik

Odredite jedan dan u nedelji za ovakav trening, a ukoliko ne možete, trenirajte jače za vikend (više istraživanja je ukazalo da intervalni treninzi tope viškove masti efikasno, posebno one nataložene duboko u trbušnoj duplji – visceralne).

Visoko intenzivni trening se sa lakoćom kombinuje uz biciklizam, a najlakši način je da započnete zagrevanjem 10-15 minuta, a zatim dajte sve od sebe (na lestvici od 10, nivo 9), u vremenskom periodu 30-60 sekundi.

Potom smanjite tempo na 1 minut, pa ponovite vrhunac intenziteta, trebalo bi da imate ovakvih 5 serija, sa periodima 2-3 minuta, kada trenirate sniženim tempom.

Važno je napomenuti da ukoliko rešite da stalno primenjujete visoko-intenzivne treninge, dovešćete svoj organizam u stanje stresa čiji rezultat je hronična upala.

Intervalne treninge bi trebalo da primenjujete maksimum dva puta nedeljno, ostalim danima vozite tempom koji vam je komforan.

Zloupotreba visoko-intenzivnih treninga vas neće učiniti ni mršavijim niti će vam dati bolje rezultate.

Pravilo 80/20

Ovo pravilo su osmislili treneri, a poznato je i kao polarizovani trening, odnosno trening balansiranog intenziteta – a pogodan je za sve one koji žele da smanje mast u abdominalnom delu, da postanu brži i da se zategnu.

U ovom slučaju fokusirajte se da 80% vremena okrećete pedale lakšim tempom, a 20% vremena prilagođenim ili visokim intenzitetom.

Na ovaj način ćete, kad god dođe do momenta da povećate tempo, imati dovoljno energije da iskoristite svoj potpuni kapacitet.

Dakle gledajte na bicikl kao na vaše novo omiljeno prevozno sredstvo, neka trening postane deo vaše dnevne rutine, i uživajte u tankom struku ove letnje sezone.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs, Menshealth.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar