KROZ OBJEKTIV

Oni su svetski PRVACI u izradi kompjutera: EKSKLUZIVNO za Objektiv su pokazali šta umeju (FOTO+VIDEO)

Tvorci Jutjub serijala "Nisam servis" su za naš portal pristali da ipak nakratko to postanu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs

Da li ste znali da je najbolji kompjuter na svetu napravljen u Srbiji, i to još 2018? Računar pod imenom “AXE-R” je delo tročlane ekipe u sastavu Nenad Đorđević, Dušan Srbljak i Nemanja Đorđević, grupe entuzijasta iz Beograda, koji su bili raspoloženi da ugoste ekipu Objektiva. Oni su, prvi put u istoriji takmičenja, osvojili trostruku nagradu na prestižnom svetskom prvenstvu u modifikacijama i inovacijama računara i računarskih kućišta “Case Mode World Series 2018”.

Na njihovom veoma popularnom Jutjub kanalu “AXE” postoji serijal pod nazivom “Nisam servis”, ali su ekskluzivno za naš portal pristali da nam pregledaju i servisiraju računar. Problem je bilo struganje koje se čulo prilikom podizanja sistema, a kako su ga rešili svetski šampioni u izradi računara, kao i šta su pronašli u njemu – pogledajte u videu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I to nije sve – Objektiv vam iduće nedelje donosi nastavak ekskluzivnog intervjua sa Nenadom Đorđevićem i Dušanom Srbljakom, u kojem ćete saznati šta se dogodilo sa “AXE-R” računarom nakon takmičenja, koliko im je trebalo vremena da ga sastave, ko ih je sve podržao, šta je zapravo PC moding, i dokle se stiglo sa idejom o serijskog proizvodnji najboljeg PC moda na svetu.

Novinar: Ivan Marinković

Snimatelj: Stefan Kojić



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar