Piksi najavio velike promene u reprezentaciji: Spisak već imam, biće dosta iznenađenja!

Zvanično je postao selektor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FSS

Novi selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi rekao je da će verovatno neka imena na spisku reprezentativaca iznenaditi javnost.

On je gostujući u Dnevniku na RTS-u najavio i “osvežavanje” igračkog kadra što verovatno znači njegovo podmlađivanje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za Stojkovića je vođenje nacionalnog tima posebna odgovornost, jer kako kaže, nije reč o klubu.

“Dugo je trajalo sve ovo, ali evo od danas je i zvanično. Emotivno doživljavam ovo jer se ne radi o klubu, već o poslu gde predstavljate zemlju. Odgovornosti sam svestan, ali jedinstvo po pitanju ko će biti selektor predstavlja satisfakciju”, rekao je Stojković u Dnevniku.

FOTO: Starsport

On je preuzeo tim i dobio ugovor do 2024. godine, a u petak bi trebalo da saopšti sastav za predstojeće mečeve protiv Portugala, Irske i Azerbejdžana krajem marta.

“Da ne verujem ne bih se prihvatao reprezentacije. Duboko sam uveren da imamo potencijal kao ekipa da odgovorimo na sve zahteve i ove kvalifikacije za Svetsko prvenstvo će predstavljati pravi izazov da vidimo možemo li. Ja verujem da možemo i to je bila jedna od smernica zašto sam se odlučio za izazov”, dodao je Stojković.

Kaže i da mu je jedan od prvih zadataka da u reprezentaciji stvori “zdravu grupu” za izazove koji predstoje, te da je grupa veoma komplikovana.

“Na meni je da rešim te neke probleme, a raditi u fudbalu je rešavanje problema. Upravo tu vidim da kroz neke taktičke zamisli pre svega i osvežavanje tima dođemo do toga da igramo igru koja će se svideti svima. Tražim i želim da svoj tim vidim kao dominantan na terenu, da diktiramo igru. To je kad krene utakmica, pa do kraja, da vi budete oni koji se pitaju na terenu. Nikad ne obraćam previše pažnje na protivnika i fokusiran sam na svoj tim”, priča Stojković.

Foto: FSS.rs

Sa njim su u stručnom štabu i Saša Ilić, Goran Đorović, Bratislav Živković, Goran Čumić, Kacušito Kinoši, Nebojša Stamenković i Nemanja Filipović. Ono što još uvek nije poznato je spisak igrača.

“Spisak već imam u glavi i na papiru, ne znam kako ćete vi i javnost gledati to, ali recimo da će biti nekih iznenađenja”, rekao je Stojković.

ZVANIČNO: Dragan Stojković Piksi je novi selektor – poznat ceo sastav stručnog štaba!

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar