Lažirao RAK da vrati dugove, pa s parama nastavio da se kocka: U najgorem trenutku sudbina ga je kaznila

Imao je jedan plan, ali je zavisnost ipak upravljala njegovim postupcima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/gpointstudio

Britanac Piter Sed (32) kažnjen je sa 21 mesecom zatvora nakon što je svom najboljem prijatelju rekao da ima rak, te da mu hitno treba više od 550.000 evra za lečenje.

Muškarac iz Notingema je zapravo tražio novac da bi vratio zelenašima dugove pošto je napravio veliki minus prilikom kockanja. Sed je prvi put novac od prijatelja pozajmio u septembru 2018. godine i to je radio sve do maja 2019. godine.

Zbog Pitera se prijatelj zadužio i u svojoj, ali i firmama ljudi koje je dobro poznavao, pa je samim tim čoveka uvalio u neverovatne probleme.

Sed je prvo pokušao da uzme novac iz svoje firme tako što im je slagao da njegova porodica i on nemaju novca za otplatu kuće i da će ostati bez krova nad glavom. Kad to nije prošlo, kod drugih poznanika je tražio novac pričajući im da ih je neko opljačkao odnevši im svu ušteđevinu, a na kraju se najboljem prijatelju obratio za pomoć sa najgorom laži – da ima rak.

Paralelno sa novcem od prijatelja, i Sedova firma u kojoj je radio ipak mu je dala deo novca za “otplatu kuće”. Na kraju je sakupio svih 550.000 dolara, ali je zelenašima vratio samo mali deo, dok je sa ostalim nastavio da se kocka.

Na kraju je potpuno nagrabusio. Ne samo što je uhapšen, već je otkriveno i da je zaista bolestan, odnosno da ima tumor.

“Piter Sed zloupotrebio je prijateljstvo, odnos sa kolegama i šefovima i na kraju svoju rodbinu da uzme novac za lažne potrebe. Izneverio je sve. Ovo se najčešće dešava ljudima koji imaju zavisnost od alkohola, droge ili kocke. Sada ima dovoljno vremena u zatvoru da porazmisli o svemu”, rekao je sudija iz Čestera prilikom izricanja presude.

Maja lažirala OTMICU da bi uzela ODMOR: Gazda je slučajno otkrio na Instagramu i ponizio je kao niko pre



Izvor: Objektiv.rs, Dailystar

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar