NA DANAŠNJI DAN

Kraljica Holivuda: Evo šta je Elizabet Tejlor radila u Nišu

Danas bi napunila 89 godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Astrotema

Na današnji dan 1932. godine rođena je velika Elizabet Tejlor. Na filmu se prvi put pojavila sa samo 10 godina i postala je prava kraljica starog Holivuda. Pamtimo njene čuene uloge u filmovima “Mačka na usijanom limenom krovu”, “Kleopatra” i “Ko se boji Virdžinije Vulf”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, da li znate kako je izgledala poseta najlepše žene Holivuda Jugoslaviji i Nišu?

Godine 1971. Ričard Barton i Elizabet Tejlor su došli na Filmske susrete u Nišu. Stigli su sa Tjentišta gde je Barton snimao film “Sutjeska”. Mediji su pisali da je par prvo posetio duvansku industriju gde su ih sačekali radnici iz fabrike. Znamo da je  jedan od radnika dotakao Elizabet Tejlor i to se pretvorilo u veliki incident. Kasnije je pozvan na ozbiljan razgovor, a pravdao se rečenicom – “samo sam hteo da vidim kvalitet haljine”.

Najveći prijatelj Srbije u Holivudu: Ovako De Niro igra kolo i pije rakiju (FOTO)

Glumački par je kasnije pozdravio okupljene Nišlije sa terase hotela, a zatim je i priređeno gala veče. Niška vlast je tada potrošila šest i po miliona dinara za doček holivudskog para. Konobar hotela “Ambasador” je jednom prilikom ispričao sledeću anegdotu:

“Čuli smo da Barton pije metaksu sa sedam zvezdica samo, ali mi smo imali sa pet zvezdica. Neko se setio da angažujemo decu umetničke škole da docrtaju dve zvezdice. On to nije ni primetio.”

Na Letnjoj pozornici u Tvrđavi Elizabet je statuu Caricu Teodor uručio Boris Dvornik. Zatim su se vratili na Tjentište.

Tamo je Barton igrao Tita u filmu “Sutjeska”, a Elizabet mu je pravila društvo. Ovako je konobar Pavle svojevremeno za “Radio Slobodna Evropa” opisao susret sa Elizabet:

Kjubrik živi: Snima se film koji čuveni režiser nije uspeo da završi pre smrti

“Lepote njene kugla zemaljska nije imala. Oči u boji, eto ti kažem. I dan danas se sećam rastanka sa Elizabet. Ona se sa mnom zagrli, poljubi, ko rođeni brat ili sin, sa mnom i ostavi mi kovertu u sako. Ja odem do toaleta i pogledam koverta puna dolara”, govorio je on.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar