Nastavljeno sa pretresom “Fristajlera”: U Veljinom šteku pronađena SKUPA stvar, Objektiv otkriva detalje

Događalo se da ronioci naiđu na ranije odbačeno oružje, jer kada krene racija na nekom splavu, ono bude bačeno preko ograde u reku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Sporcic, Foto: Printscreen

Ronioci Žandarmerije juče su, drugi dan zaredom, u sklopu istrage koja se vodi protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, pretraživali Savu oko beogradskog splava „Fristajler”, ali, kako je Objektiv nezvanično saznao, nisu našli ništa. A tražili su, prema istim izvorima, tzv. štekove za drogu i oružje u koritu reke Save.

Dubina reke kod „Fristajlera” je četiri do pet metara, a dno je, kako smo saznali, prekriveno velikom količnom mulja koji je nanela Sava kada je plavila prethodnih meseci. To, pored nikakve vidljivosti, nimalo nije olakšavalo posao roniocima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Reporteri Objektiva koji su bili na licu mesta viđali su na svakih sat vremena kako izranja ronilac, a onda je oko 14 sati stigla smena. Do tada je završena pretraga sa jedne strane splava. Tokom popodneva Žandarmerija je potragu nastavila sa druge strane „Fristajlera” sa dva ronioca, odevena u suva odela koja se koriste u zimskom periodu.

Poznato za čim se TRAGA! Pogledajte kako ronioci pretražuju oko i ispod splava “Fristajler” (FOTO) 

RIJALITI UČESNIK SVEDOK PRETRESA

Policija je juče, kako smo još saznali, završila sa pretresom prostora noćnog kluba i prešla na tankove ispod splava. Za jedan od satova koji je nađen u kancelariji iznad kluba, na tzv. tavanu, ispostavilo se da je skupi „roleks”. Bivši učesnik rijalitija „Parovi” Vitomir Tomić, zvani Vita Tarot, i juče je bio svedok pretresa splava „Fristajler”. On živi na obližnjem brodu pet godina, a sa radnicom sa obližnjeg splava je pozvan da bude svedok. Na kraju pretresa je potpisao zapisnik.

Foto: Objektiv.rs

PREGLEDANA I BURAD

– Sve su pretresli, od vrha do tavana. Pomerani su separei, gledane sve šupljine, kanalizacija… Pronađeno je više ručnih satova. Nađeni su i telefon i sim kartica, koji su poslati su na veštačenje. Verovatno je neko od Veljine grupe zucnuo, pa su došli u pretres. Ronilac je išao ispod da proveri burad, a sve je preturano. Taj splav ne radi šest-sedam meseci. Na lice mesta i juče je došao i Cile, dugogodišnji menadžer splava – rekao je izvor Objektiva.

Na „Fristajleru” je nekada kao obezbeđenje radio ubijeni Aleksandar Stanković, čije je poslove posle njegove smrti 2016. preuzeo Belivuk.

NULTA VIDLJIVOST I MULJEVITO DNO 

Sama pretraga traje dugo, upravo zbog muljevitog dna i nulte vidljivosti.

– Perimetar pretrage određuje onaj ko vodi akciju, uzimajući u obzir i dubinu. Kada se odredi lice mesta, pretražuje se taj prostor i za dve trećine više. U konkretnom slučaju, to je površina ispod splava i oko njega, tri do pet metara. Pretraga traje, ide polako. Dešava se da na muljevitom dnu u njega prodre cela šaka, pa i više od nje. Radi se metodom pipanja. Ako se traga za nekim većim predmetom, onda se pretražuje celim dlanom, a ako je u pitanju manji predmet, poput noža, onda vrhovima prstiju. Pretražuje se na tri načina, kružnim sistemom, lepezastim i paralelnim – objasnio je jedan od sagovornika Objektiva.

Sudeći po snimcima sa lica mesta, u Žandarmeriji su se odlučili za poslednji način. Prilikom dosadašnjih pretraga na Savi, ronioci su najčešće nailazili na granje, flaše i komade stakla, što se dogodilo i sada, ali se događalo i da naiđu na ranije odbačeno oružje, jer je praksa da kada krene racija na nekom splavu ono bude bačeno preko ograde u reku.

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

Ovu i ostale priče pročitajte u štampanom Objektivu.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. englezi imaju masinu koja na 9 metara snima i otkriva ljudski skelet a metale jos lakse,,pa pitajte engleze ili da dodju i pretraze ili da vam iznajme masinu ako zaista zelite da nesto nadjete

    Odgovori

Ostavite komentar