Naučno dokazano: Evo šta muškarce ZAISTA najviše privlači kod žena, a to nisu grudi!

Rezultati brojnih istraživanja će verovatno iznenaditi mnoge

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/ansiia

Iako žene (često opravdano) misle da su muškarci prilično površni u procenjivanju ženskog izgleda, istraživanja pokazuju da su pripadnici jačeg pola ipak malo kompleksniji.

A dokaz za to je i lista stvari koje muškarce najviše privlače kod žena.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

I nasuprost standardnim predrasudama, grudi i zadnjica nisu najvažniji.

1. Odnos struka – bokova

Većina ljudi je, u zapadnjačkim istraživanjima o debljini partnera, izjavila kako preferira one normalne težine. Međutim, studije iz drugih krajeva sveta upozoravaju kako na pojam idealnog partnera najviše utiče okolina. Tako se u siromašnijim zemljama žena bujnije građe smatra zdravom i plodnom, a time i seksepilnom.

Generalno, muškarcima su idealne žene koje imaju odnos struka i bokova 0,7 ili 0,8. Izračunava se tako što podelite obim struka s obimom bokova. Požuda se tako povećava što se ovaj odnos smanjuje, stvoren on prirodno ili stezanjem korseta. Ali, muškarcima pritom nije bitno da li je žena s idealnim strukom visoka ili niska.

Foto: Freepik/Racool_studio

2. Veličina grudi nije presudna

Kad su grudi u pitanju, studije tvrde da je reč o individualnom izboru utemeljenom na kulturi i ukusu. Nisu presudne u izboru partnerke nisti asociraju na plodnost i zdravlje. Prema istraživanju, kod izbora “idealne veličine”, najbolje prolaze one srednje – odnosno C korpa.

Osim toga, većina muškaraca ističe da im je od veličine važnije da one deluju “napupelo”, odnosno da stoje visoko, jer im to ukazuje na mladost povezanu s plodnošću.

3. Šminka da, ali ne ovakva!

Iako većina muškaraca tvrdi da vole kada žene ne nose šminku jer tada deluju prirodnije, prema jednom istraživanju, našminkane žene pre će privući pažnju muškarca. Ali, to se odnosi samo na određenu vrstu šminke. Žene koje nose “tamniju” šminku manje zaokupljaju pažnju muškaraca i oni ih manje zovu na dejtove. U stvari, muškarcima je privlačna “neutralna i prirodna” šminka.

Foto: Freepik/master1305

4. Prosečno je lepo

Kao što studija sugeriše, više volimo izgled koji nam deluje prosečnije. To može da ima različita objašnjenja – ili ga povezujemo s biološkim prednostima poput dobrih gena, ili mozak jednostavno preferira više tipična lica.

5. Visok glas

Ako imaš visok glas, već si privlačnija od mnogih drugih žena. Studije pokazuju da se žene s dubljim glasom smatraju i manje privlačnim, odnosno visok glas se čini ženstvenijim, pa samim tim i više je seksi.

Foto: Freepik/Racool_studio

6. Zdrava kosa

Duga i sjajna kosa zdravog sjaja, muškarcima ostavlja utisak o dobrom zdravlju žene. Naravno, to je genetski uslovljeno, ali na to se može utcatii – preterano farbanje i razni hemijski tretmani mogu da unište bujnost kose i njen zdravi sjaj. Boja, pokazuju istraživanja, tu nema presudnu ulogu, ali zanimljivo je kako muškarce obično najviše privlače žene čija boja kose liči onoj kakvu ima njihova majka.

7. Crvena boja

Sve više istraživanja pokazuje da žene vrlo često odaju signale o tome kako se osećaju i šta žele, bojom svoje odeće, a crvena boja odeće jasno i glasno šalje poruku – “želim seks”.

Naučnici su takođe otkrili da žene u vreme ovulacije imaju tendenciju da nose odeću crvene ili ružičaste boje kako bi privukle muškarce.

Foto: Freepik/Racool_studio

8. Osmeh

Širok i iskren ženski osmeh privlači muškarce koji u njemu vide pozitivan signal za prilaženje i započinjanje razgovora. Žene sa smislom za humor i zaraznim osmehom imaju mnogo više uspeha kod muškaraca od ukočenih ili namrgođenih žena. Osim toga, osmehom se otkrivaju i zubi, čija boja i stanje upućuje i na opšte zdravstveno stanje.



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar