Stiven King napisao novu seriju: Priča je nastala nakon što je čuveni pisac imao upalu pluća

Najveći podvig u karijeri slavnog autora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ClubStephenKingFR

Romani Stivena Kinga su dobili mnoge adaptacije tokom godina, ali sada dolazi jedna potpuno drugačija. Dela Kinga su ranije pretvarana u odlične filmove poput “Isijavanja”, “Zelene Milje”, “To” i”Bekstva iz Šošenka”. King obično nije aktivno učestvovao u adaptacijom svojih dela, a sada je sam napisao epizode nove serije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Adaptacija romana “Lisina priča” (Lisey’s Story) je jedan od najvećih izazova u Kingovoj karijeri. King je napisao svih osam epizoda serije po svom čuvenom horor bestseleru. Serija bi pred publiku trebalo da stigne na leto, a režiraće je Džej-Dej Ejbrams, reditelj novih “Ratova zvezda”.

Triler predstavlja priču Lizi Landon (Džulijen Mur) dve godine posle smrti njenog muža, poznatog romanopisca Skota Landona (Klajv Oven). Serija prikazuje uznemirujuće događaje koji teraju Lizi da se suoči sa sećanjima na svoj brak sa Skotom koje je namerno potisnula.

Film ili knjiga? Evo šta Stiven King misli o Kjubrikovoj adaptaciji romana “Isijavanje”

“Roman je nadahnut mojim ličnim iskustvom. Došao sam na tu ideju kada sam se vratio kući nakon što sam bio hospitalizovan sa obostranom upalom pluća. U bolnici sam bio tri nedelje, a kada sam stigao video sam da je moja supruga odlučila da preuredi moju kancelariju. Bio sam pod lekovima i zapanjio sam se kada sam kancelariju pronašao potpuno praznu. Pomislio sam samo – Ovako će ova soba izgledati nakon što umrem. Iz te misli je nastao roman i odmah sam znao da ja moram da napišem i scenario”, rekao je pisac.

Bitno je naglasiti da je roman napisan još 2006. godine, a da je serija počela sa snimanjem pre nego što je pandemija počela. Producenti su sada primetili da pandemija čini mnoge teme u “Lisinoj priči” relevantnijim nego pre godinu dana.

“Kralj” ne planira da stane: Stiven King najavio novu knjigu – spremite se za stravu i užas (FOTO)

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar