Menjali su tekst Branka Ćopića: Zbog Mustafe Nadarevića čuveni domaći film ima drugačiji kraj

Tajna sa snimanja ostvarenja "Gluvi barut"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Hrvatska radiotelevizija

Jednu od najznačanijih uloga u karijeri Mustafa Nadarević je odigrao u ostvarenju “Gluvi barut”. On je tu maestralno odigrao lik Španca. Međutim, mnogi su zamerili tome što je film promenio kraj izvornog teksta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Ali zašto je tačno odlučeno da se izmeni odličan tekst Branka Ćopića? Fantastična uloga u ovom filmu donela je Mustafi dosta nagrada, ali i dosta problema na snimanju.

Mustafa Nadarević je pred smrt MOLIO za ovo: Čuveni glumac je imao poslednju želju koja tera suze na oči

Zanimljivo je da je kasnije otkriveno da tokom celog snimanjaglumac  nije razgovorao sa režiserom Bahrudinom Batom Čengićem.

“Bata i ja smo se posvađali na snimanju prethodnog filma. Tako da smo na snimanju “Gluvog baruta” razgovorali preko asistenta režisera Dragana Kresoje. On je prenosio poruke i meni i njemu “, rekao je Nadarević jednom prilikom.

Došlo je vreme da se lepo sanja: “Laku noć, deco” je bila jedna od najlepših emisija za najmlađe (VIDEO)

Ovo je otežavalo sam proces snimanja, a razdor je sve više rastao. Sukob je otišao tako daleko da je Bato Čengić odlučio da promeni kraj. Dopisao je drugačiji završetak legendarnog romana Branka Ćopića. Posledica toga je da poslednju scenu Mustafa Nadarević nije ni snimio.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar