Fest kao “Povratak u budućnost”: Određen je tačan datum, a festival će zatvoriti nova verzija “Kuma 3”

Uskoro će karte biti puštene u prodaju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-stock/Dušan Milenković

Međunarodni filmski festival Fest, održaće se 49. put od 2. do 11. aprila, kada će biti prikazano više od 70 premijernih filmova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Festival se ove godine održava pod sloganom “Povratak u budućnost” s namerom da kao najveća i jedna od najznačajnijih filmskih manifestacija u zemlji i regionu, doprinese ponovnom oživljavanju velikog platna i povratku publike u bioskope.

Dejvid Tjulis na Festu: “Kad god glumac oživi neki lik menja svoj pogled na svet” (VIDEO)

Direktor CEBEF-a Damir Handanović je izjavio da je CEBEF uprkos teškim trenucima sa kojima se ceo svet suočio, ostao istrajan u nameri da svojoj vernoj publici prikaže najnovija ostvarenja savremene kinematografije na 49. Fest-u. Takođe je istakao da je od velikog značaja za Beograd održavanje tako velikog kulturnog događaja u vremenima kada je u većini zemalja Evrope na snazi kompletna blokada.

“S posebnom pažnjom selektovan, ovogodišnji festivalski program predstaviće više od 70 premijernih filmova najnovije svetske kinematografije u sedam programskih celina, koje će publika moći da pogleda u bioskopskim salama Centra Sava, Kombank dvorane, Doma omladine Beograda i Cineplexx-a”, naglasio je Handanović.

Džon Malkovič u Beogradu: “Ne podnosim svoj glas, niti mogu da gledam svoje filmove” (VIDEO)

“Posebno nam je značajno što će sledeća godina biti u znaku 50. Fest-a, a u susret jubileju, ove godine Fest-ova publika imaće prilike da na velikom platnu Sava Centra pogleda kultne filmove koji su obeležili prethodne edicije festivala u okviru programa Fest-ovih 50”, zaključio je prvi čovek CEBEF-a.

Na svečanom zatvaranju Fest-a, 11. aprila, u udarnom terminu u Sava Centru, premijerno u Srbiji biće prikazana nova, premontirana verzija kultnog filma “Kum” Frensisa Forda Kopole, u kome igraju Al Paćino i Endi Garsija, nastala povodom 30-godišnjice od prvog prikazivanja tog ostvarenja. Poslednje poglavlje sage o porodici Korleone dobilo je i nov naziv: “Kum, Epilog: Smrt Majkla Korleonea”, kojim Kopola odaje počast piscu originalnog romana i scenaristi Mariju Puzu, a uključuje naslov koji su izvorno i namenili za treći deo “Kuma”.

Džon Malkovič zatvorio FEST, evo ko je osvojio GLAVNU NAGRADU (VIDEO)

Fest će ove godine biti održan uz poštovanje svih mera Vlade Republike Srbije i Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19.

Karte će se ukoro naći u prodaji, a sve informacije o tačnom početku prodaje karata za 49. Fest biće naknadno objavljene.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar