Pucnjava u Sarajevu: Oglasio se advokat Bube Korelija i pojasnio šta su mu rekli, reper pušten na slobodu

Hodžić je uhapšen sinoć oko 22.55 sati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Screenshot/Instagram

Reper Buba Koreli, čije je pravo ime Amar Hodžić, uhapšen je nakon pucnjave koja se u ponedeljak dogodila u Sarajevu. Zlatko Ibrišimović, sarajevski advokat koji je preuzeo odbranu repera, za “Avaz” je rekao da ne zna zbog čega je njegov klijent uhapšen.

“Ja sam samo dobio poziv u kojem je rečeno da je uhapšen i to je to. Iskreno da kažem ne znam ni zašto ni kako. Tek ću kasnije, tokom dana imati detaljnije informacije”, kaže Ibrišimović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsećamo, da je Hodžić uhapšen sinoć oko 22.55 sati, nakon pucnjave u sarajevskom naselju Stup.

Do oružanog incidenta došlo je juče oko 16:30 sati, a policajci su na licu mesta zatekli dve povređene osobe. Kako je danas potvrđeno, Koreli je uhapšen u ulici Ljubljanska gde je zatečen u Audiju Q7 koji su policajci pretresli, a kako nezvanično saznaje “Avaz” unutra nije ništa sumnjivo pronađeno.

Još se traga za jednom osobom koja je prilikom pucnjave bila u Mercedesu. Za tim autom je raspisana potraga. Takođe, uhapšen je Hodžićev rođak Omar Curić kod kojeg su pronađena dva pištolja.

Reper zadržan u policiji, pa pušten

Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Koreli, i njegov rođak Omar Curić pušteni su iz policijskih prostorija nakon što je sinoć uhapšen zbog oružanog incidenta u naselju Stup, potvrđeno nam je iz Tužilaštva KS.

Kako nam je rečeno nije bilo zakonskog osnova za njihovo daljnje zadržavanje. Tužilac je naredio da se u ovom predmetu otvori istraga koja će se sprovesti u redovnoj proceduri.

Totalna anarhija u Hrvatskoj zbog vakcina: Zdrave osobe se vakcinisale preko reda, dok ugroženi STRAHUJU



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar