Srpkinja Sanja opčinila svet: CRTA VINOM i pravi čuda, nestvarno je šta ume da izvede (FOTO)

Oživljava klasike i kombinuje ih sa modernom realnošću

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/Nas Biro

Mlada srpska umetnica Sanja Janković za vrlo kratko vreme osvojila je svet čudesnom tehnikom crtanja, koja joj je donela status zvezde i dugogodišnji život u Dubaiju.

Sanja stvara predivne slike koristeći različite vrste vina umesto ulja na platnu, akvarela ili akrila, a sada je privukla i pažnju stranih medija nakon što je o njoj članak izašao na uticajnom portalu Oddity Central.

“Ovi radovi su drugačiji i intrigantni ne samo zbog različitih motiva kroz istoriju umetnosti i pop kulture, nego i procesa kao što su fermentacija i oksidacija prilikom kojih se dešava promena boja od crvene i ljubičaste prema sepija nijansama… nešto kao proces starenja”, otkrila je svojevremeno Sanja kada su je “otkrivali” svi u regionu.

Tehnika kojom ona slika potiče iz renesanse, a za slikanje koristi samo kvalitetno vino, nakon što je s vremenom naučila kako različita vina reaguju na platnu, odnosno kakva se simbioza stvara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sanja Janković (@instasimby_art)

Jankovićeva je u poslednjih šest godina tehnikom vinorel stvorila mnoštvo umetničkih dela, od portreta svojih omiljenih likova iz Igre prestola, do replike Mona Lize, portreta pop ikona poput Merilin Monro kao i slika životinja i krajolika.

Svoja dela Sanja prodaje putem društvenih mreža, reklamirajući ih na Instagramu i Fejsbuku.

Genijalno: Umetnica stvara neviđene portrete pišući samo IMENA po njima (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Oddity central

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar