Vesić zadovoljan: Prvi osnovni sud odbacio tužbe za klevetu Đilasa protiv grada i mene

Presuda pokazala da pravosuđe prepoznaje namere uperene protiv demokratije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Tanjug/ Dragan Kujundžić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na Fejsbuk stranici da je Prvi osnovni sud u Beogradu odbio tužbe za klevetu Dragana Đilasa protiv grada Beograda i njega.

“Đilas je tužio Grad Beograd i mene jer sam 10. januara 2019. godine na svojoj zvaničnoj Fejsbuk stranici objavio reagovanje u kome sam Đilasa nazvao “najvećim lopovom u srpskoj politici, nesposobnim lopovom i bednikom”. Sud je odbacio njegov zahtev za naknadu štete kao neosnovan”, napisao je Vesić i dodao:

“Sud je takođe odbacio zahtev Dragana Đilasa da me sud obaveže da ne smem više javno da ga nazivam “lopovom, pljačkašem, bednikom, tajkunom, prevarantom i čovekom koji otima pare od naroda”. I ovaj Đilasov zahtev odbačen je kao neosnovan.

Foto: Youtube printscreen/N1

“Sud je, odbacujući njegove tužbe, u stvari pomogao Đilasu da ne postane drugi bivši gradonačelnik u istoriji Srbije koji je tužio svoj grad! Pre njega je jedan bivši gradonačelnik, u jednom malom mestu u Srbiji, tužio svoju opštinu jer su mu uginule ribice u akvarijumu! Đilas je mislio da mu je njegov grad naneo ozbiljnije duševne bolove ne potcenjujući ljubav koju je njegov kolega imao prema svojim ribicama”, dalje navodi Vesić.

“Ova presuda je pokazala da je Đilas, kao javna ličnost, kao i ljudi na vlasti, dužan da trpi javnu kritiku. Pored toga, ukazala je na Đilasovu nameru da stotinama besmislenih tužbi izvrši “zloupotrebu prava” pokušavajući da uspori pravni sistem i zaplaši svoje političke protivnike i zabrani im da ga kritikuju. Ovakvo ponašanje Dragana Đilasa već je prepoznato, u jednom drugom slučaju, pred Evropskim sudom za ljudska prava u kome se masovno podnošenje tužbi protiv političkih neistomišljenika tako što tužilac ima para da vodi sudske postupke smatra zloupotrebom prava i opstrukcijom demokratije. A upravo to Đilas radi. Podnošenjem velikog broja tužbi želi da ućutka političke protivnike”, napisao je Vesić i zaključio:

“Hvala Bogu, sud je razumeo opasne namere Dragana Đilasa i odbio da bude deo njegove igre uperene protiv pravosuđa i demokratije u Srbiji!”.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs, Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar