Vučić odgovorio Bajdenu: “Rekao sam im u Beloj kući šta mislim, moj odgovor neće biti drugačiji”

Vučić govorio o Bajdenovoj čestitci za predstojeći praznik

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YT

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na pismo-čestitku predsednika Amerike Džozefa Bajdena, u kojoj je, između ostalog, istakao podršku SAD postizanju “sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Kosovom, koji je fokusiran na međusobno priznanje” i rekao da je dobio čestitku i zahvalio se na njoj.

Predsednik Srbije je prokomentarisao čestitku govoreći da je to nova američka politika i da se Srbiji već pokušavalo nametnuti takvo rešenje kao konačno, i da im je on u lice rekao šta misli o tome.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Dobio sam čestitku predsednika Bajdena, hvala mu, međusobno priznanje ne stoji ni u jednom aktu EU, ni u jednoj rezoluciji, mi razumemo da je to nova američka politika. Bilo je pokušaja da se taj termin nametne kao nešto što je trebalo da prihvatimo kao konačno rešenje, već sam im jednom u Beloj kući u lice rekao šta mislim, moj odgovor neće biti drugačiji”, jasan je bio Vučić.

“Ja računam da je moj posao da štitim i čuvam interese Srbije, za nas je Sretenje crveno slovo, mnogo toga smo započeli i napravili, Sretenje je za nas važnije nego albanske i američke želje. Imamo i mi svoje želje i drugačiju realnost, imamo slobodarsku tradiciju svog naroda, to nije prijatno, ali kompletna američka spoljnopolitička inicijativa će ići u tom smeru, vršiće pritisak i na Izrael. Čuvaćemo mir, nećemo odgovarati srcem, a verujte da bih imao mnogo šta da odgovorim, ali to ne bi donelo veliku sreću našoj državi. Gledam da na ozbiljan i odgovoran način drugačije reagujemo”, poručio je Vučić.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar