ARANŽMANI

Srbi nestrpljivi: POPUSTI za letovanje očekuju se tek u maju, ali jedna vest uliva NADU za sve turiste

Pojedine agencije već imaju u prodaji aranžmane za letnji odmor u Turskoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/Michelle Maria

Ko će gde na more ove godine, još se ne zna, jer se najomiljenija srpska destinacija – Grčka nije izjasnila kada će i za koga, kao i pod kojim uslovima, otvoriti svoje granice. Vakcinisanje je za svakog potencijalnog turistu plus, ali zvaničnih potvrda iz ove mediteranske zemlje nema. S druge strane, za Sajam turizma, koji će se ipak održati u maju, umesto početkom aprila, kako je prvobitno bilo najavljeno, vlada veliko interesovanje. Prvi su se prijavili Grci i Crnogorci, koji su lane držali zaključane granične prelaze za turiste! Naši prijatelji i susedi kao da jedva čekaju da ispune svoje hotele i apartmane gostima iz Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mnogi naši turisti su prebacili aranžmane od prošle godine koje su platili za predstojeće leto. Nadaju se da doplate neće biti. Ipak, ne treba zaboraviti da su Albanci, koji su iskoristili situaciju na tržištu i puštali na svoje more Srbe samo s ličnom kartom, ove godine podigli cene.

Koliko će nas ove godine koštati letovanje u CG i Grčkoj: Iznenadiće vas PROMENE cena u odnosu na prošlu 

LETOVANJE U ALBANIJI OPET MAMI SRBE

Građani koji su išli na albansko more prošle godine i koji žele da to ponove i ovog leta, moraće da izdvoje 10 do 15 odsto više za hotelski smeštaj. Čak za trećinu više će ih koštati smeštaj u sobama i apartmanima. Naše agencije trenutno prodaju, na primer, desetodnevni aranžman u julu u Sarandi za tri osobe, od kojih je jedno dete od 14 godina, za 1.530 evra. Lane je to koštalo za 150 evra manje. Studio na albanskom moru može da se rentira ove godine za 50 evra dnevno, a lane je koštao 15 evra manje.

– Albanija je lane otvorila vrata Srbima po povoljnim cenama, a nadamo se da će to tako biti i ove godine – kaže Aleksandar Seničić, direktor „Jute”. Neke agencije su korigovale aranžmane za 10 do 15 odsto, ali svaka veća potražnja podiže i cenu. Sve oči su uprte u predstojeći Sajam turizma koji će se održati u maju. Videćemo šta nude pre svega Grci, Turci, Egipćani, Crnogorci

TURCI NISU NI PRESTAJALI DA PRODAJU ARANŽMANE

Pojedine agencije već imaju u prodaji aranžmane za letnji odmor u Turskoj. Tokom zime, mnogi su mogli da se odmaraju i obilaze Istanbul, a na leto mogu da biraju mnogobrojne hotele, shodno tome koliko mogu da izdvoje za letovanje. Recimo, u Kušadasiju cene se po sobi kreću već od 19 evra, pa do 164 evra za polupansion. Vlasnici agencija kažu da tu zasad nema poskupljenja, a kako će kasnije biti, niko ne može da predvidi.

Piše: Slavica Moravčević

Ovu i ostale zanimljive teme pročitajte u štampanom Objektivu.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar