Srbija ispala! Novak pobesneo u važnom trenutku, pa počeo da lomi, sudija odmah reagovao (VIDEO)

Srbija ipak neće odbraniti titulu na ATP kupu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: AP Photo/Hamish Blair

Teniska selekcija Nemačke uspela je u triler završnici da preko dublova obezbedi prolaz u polufinale i pobedi našu reprezentaciju. Novak Đoković i Nikola Ćaćić poraženi su od Jan Lenarda Štrufa i Aleksandra Zvereva sa 7:6(4), 5:7, 10:7.

Novak je proveo preko četiri sata na terenu u dva meča, dao sve od sebe, kao i ostali momci, ali malo je falilo. Zaista malo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Imala je srpska selekcija svoje šanse u duelu dve reprezentacije koje su savladale Kanadu i kandidovale se za prolaz iz grupe A. Prvo je Dušan Lajović imao momenat kada je mogao nešto više da uradi na otvaranju, ali je savladan od strane Štrufa koji je koristio svoje snažne servise da obezbedi bod za Nemačku.

Nakon toga, na teren je izašao Novak Đoković koji je imao prilično težak posao protiv Zvereva. Glavna zvezda tamošnjeg tenisa je dala poprilično veliki otpor, dobila prvi set, ali nakon toga se suočila sa teškom artiljerijom najboljeg tenisera sveta, te su dublovi morali da odluče pobednika.

Znalo se da Novak neće propustiti priliku da igra za Srbiju, a uz njega je stao Ćaćić. Šanse su porasle kada je došla informacija da na drugoj strani neće biti Kravica i Misa, kombinacije koja je aktuelni šampion Rolan Garosa, već Zverev i Štruf.

Ipak, i tako su dva skoro dvometraša bila u blagoj prednosti što se videlo upravo posle prvog seta. Nemci su se držali do taj-brejka kada su u krucijalnim momentima prelomili i poveli sa 1:0.

Malo je naš dubl izgledao letargično u drugom setu, ali i takvi su gurali prilično dobro sve do petog gema kada su umalo bila otvorena vrata povratka. Četiri brejk lopte, ali nijedna konvertovana. Tu Novak nije mogao da kontroliše emocije, polomio je reket kod boksa, a sudija Ramos je dodelio opomenu.

Kakav je to bio drugi set, za sećanje i veliko slavlje naših. Probudili su se Novak i Nikola u pravo vreme, uspeli da prelome u svoju korist i da se vrate u pravi čas. Ipak, to nije bilo dovoljno.

Zaista su se naši borili, imali čak tri poena prednosti u odlučujućoj borbi, ali Nemci su bili pribraniji u ključnim momentima, te su mogli da proslave na kraju. Iako bi bilo zasluženo i da su naši pobedili.

Može da bude zadovoljan: Novak dobio lake protivnike do četvrtfinala, a onda slede FINALISTI US Opena



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar