Pravi spektakl: Mjuzikl o Milevi Ajnštajn će predstaviti neispričanu priču o velikoj naučnici

Premijera je održana pre samo mesec dana, a sada kreću gostovana po drugim pozorištima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Sanam Anand

Mjuzikl “Ja sam Mileva Marić Einstein” u produkciji “Viva Dance Academy” iz Novog Sada gostovaće 13. i 14. februara u Srpskom narodnom pozorištu sa tri izvođenja te predstave,

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Plesna muzička predstava u čak 14 činova – poglavlja, inspirisana je knjigom “The other Einstein” američke spisateljice Marije Benedikt, čiju režiju potpisuju reditelji Vladislav Velkovski i Ivan Vanja Alač. Plesni mjuzikl će biti izveden u sledeća tri termina: 13. februara u 19h, i na Dan zaljubljenih 14. februara u 17h i u 19h, a predviđeno trajanje spektakla je 50 minuta.

Ovako su se nekada slavili praznici: Najveće domaće legende na jednom mestu (VIDEO)

Pozorišni komad pruža atraktivnost u pogledu kostima i atraktivne koreografije, a na sceni će biti više od 40 mladih plesača. Takođe, ekipa predstave ističe i diplomiranu glumicu Maju Brukner, poznatu široj javnosti i kao afirmisanu pevačica koja tri godine aktivno sarađuje sa kompanijom i ima veoma važnu ulogu u njihovim mjuziklima – svojim raskošnim talentom u vidu glume i pevanja.

Kao tradicionalni gosti trupe, u mjuziklu će se pojaviti plesni klub “Point” iz Novog Sada kojeg organizuje balerina Milana Mitrović. Premijera mjuzikla je održana pre manje od mesec dana, tačnije 10. januara u Novosadskom pozorištu, i evidentna je uloga ovog projekta u popularizaciji rodne ravnopravnosti, ali i same kulture življenja kroz prizmu velike istorijske ličnosti kao što je bila Mileva Marić Ajnštajn.

Vredno rade: Ovo su nove predstave u pozorištima širom Srbije tokom 2021. godine



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar