Bio je MUSLIMAN i gazda beogradskog podzemlja: Svuda je sejao strah, izrešetali ga ispred kafića

Njegovi kriminalni uspesi su se nizali

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Jusuf Jusa Bulić Foto: Youtube/Rudar7/Printscreen

Beogradski kriminal je devedesetih godina 20. veka bio na svojevrsnom vrhuncu. Gotovo da nije prolazio dan da prestonicom nisu odjekivali rafali i čule se policijske sirene kao i one sa vozila Hitne pomoći.Među mnogobrojnim imenima koje su te teške godine odvele put kriminala, pojavljuje se i ime Jusufa Juse Bulića.

Danas oko 16:30 se u Nišu dogodilo ČUDO! Penzionerki je umalo POZLILO kada je čula šta joj se desilo

Jusa je jedan od retkih muslimana koji je upravljao beogradskim podzemljem i ulivao strah u kosti, a u kriminal je ušao još kao dečak.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njegovi kriminalni uspesi su se nizali, pa je sa bandom Ljube Zemunca, čiji je član bio, vedrio i oblačio kako po Beogradu tako i po Evropi, koja im je, u neku ruku, i bila primarna za delovanje.

Hapšen je u Amsterdamu zbog falsifikovanja vozačke dozvole, učestvovao je u pljački katedrale u Kelnu, povezivan je sa ubistvom Veljka Krivokapića u Austriji, reketirao je po Frankfurtu, zločini su se nizali a njegovo ime na lestvici kriminalne hijerarhije samo se podizalo.

Ljuba Zemunac Foto: facebook/Printscreen

Nakon što je Goran Vuković Majmun ubio Magaša u Nemačkoj, Bulić je, ostavši bez najbližeg saradnika, odlučio da se vrati u Beograd i posvetio se biznisu.

Najpre je otkupio kafanu “Zona Zamfirova” kao i fudbalski klub FK “Železnik”, a u njegovom vlasništvu bila je i kockarnica “Ruski car”, kao i još nekoliko manjih kazina.

Jusuf Jusa Bulić, član „ekipe“ koju je predvodio Ljubomir Magaš zvani Ljuba Zemunac, ubijen je 4. maja 1998. ispred kafića na Novom Beogradu. Napadači su sačekali da Bulić, koji je bio vlasnik fudbalskog kluba Železnik, kao i nekoliko kafića i lokala, uđe u automobil i onda ga izrešetali rafalima iz kalašnjikova.

U trenutku ubistva imao je 48 godina.

Obaranje džeparoškog rekorda

Naime, Jusa se otisnuo u laki kriminal pre nego što je napunio 18 godina. Motiv je u neku ruku bio sportski.

Sa Ljubom Zemuncem, sa kojim je bio kolega, i izvesnim Šiljiom, želeo je da ode na boskerski meč Muhameda Alija. Iako se meč odigravao u Americi, dečacima se to nije činilo kao nešto nedostižno, te su otišli u Trst da “naprave novac”. Plan je bio da direktno iz Italije odu u Ameriku.

Tada, tokom boravka u Trstu, oni su postigli svojevrstan džeparoški rekord jer su za svega sat-dva uspeli da ukradu 54 novčanika.

Ipak, njihov plan osujetili su karabinjeri koji su ubrzo uhvatili maloletnike i deportovali ih nazad u Jugoslaviju.



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar