Sin rektorke i profesora, zvali ga Pekar, ratovao sa Arkanom: Evo ko je Luka Bojović, stiže u Srbiju

Bojović je uhapšen 10. februara 2012. godine u Valensiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/J.L. PINO/POOL

Luka Bojović, poznatiji kao “pekar” devedesetih godina, bivši je pripadnik Srpske dobrovoljačke garde, a bio je i saradnik pokojnog Željka Ražnatovića Arkana. Danas se vraća u Srbiju nakon desetogodišnjeg izdržavanja zatvorske kazne u Španiji.

Luka Bojović (49) se danas vraća u Srbiju nakon desetogodišnjeg izdržavanja zatvorske kazne u Španiji. On danas stiže u Srbiju komercijalnim letom. On će prilikom sletanja biti u pratnji pripadnika MUP-a Srbije.

Bojović je uhapšen 10. februara 2012. godine u Valensiji, a osuđen je na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. Za falsifikovanje isprava mu je izrečena kazna od tri, za zločinačko udruživanje pet, a za posedovanje oružja deset godina zatvorske kazne. Tokom devedesetih godina su ga zvali “pekar”, bivši je pripadnik Srpske dobrovoljačke garde, a bio je i saradnik pokojnog Željka Ražnatovića Arkana.

Luka Bojović je sin Anđelke i Vuka. Anđelka je bila rektor Univerziteta Umetnosti i profesor na Fakultetu likovnih umetnosti, pokojni Vuk je bio čuveni direktor beogradskog zoo vrta. Prva pucnjava za koju se vezuje Bojović je incident tokom devedesetih godina u tada čuvenoj diskoteci “Trezor”. Luka je zbog toga 1998. godine pravosnažno osuđen na tri meseca zatvora zbog napada na policajca. Međutim, Bojovića je pomilovao tadašnji predsednik Srbije Milan Milutinović.

Bojović je ponovo uhapšen 2007. godine zbog sumnje da skriva pripadnike zemunskog klana. Tada je bio optužen zbog nezakonitog posedovanja oružja i falsifikovanja dokumenata. Za to delo je osuđen 2009. godine na 15 meseci zatvora, ali je pušten da se brani sa slobode.

Tužilaštvo za organizovani kriminal navelo je u optužnici 2010. godine da je upravo on bio taj koji je stao na čelo zemunskog klana posle Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića koji su dotada bili vođe.

Prema navodima tužilaštva, svoju moć je učvrstio posle tadašnjeg hapšenja komandanta Crvenih beretki Milorada Ulemeka Legije. Bio je optužen za ubistvo Branka Jeftovića Jorge 2004. godine, kao i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, pri čemu su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić. Tužilaštvo je tada navelo da je pomenute krivio za ubistvo svog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana.

BONUS VIDEO:



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar