Odmah promenite način ishrane: 7 namirnica koje ubrzavaju pojavu bora

Hrana koju jedemo je veoma važna u negi kože

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/valuavitaly

Nisu godine jedini faktor i na pojavu bora itekako utiče i hrana koju jedemo.

Ako želite da usporite starenje kože, vreme je da promenite način ishrane.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A stručnjaci navode koje namirnice biste trebali da izbegavate po svaku cenu:

Supa iz kesice

Supe iz kesice su prepune natrijuma, koji apsorbuje vodu u našem organizmu. Dehidracija isušuje kožu, što pogoduje pojavi bora.

Smuti

Ako u vašim smutijima ima puno šećera, sigurno nećete učiniti uslugu svojoj koži, jer šećer napada kolagen, čija je proizvodnja neophodna za elastičnost i zdravlje naše kože.

Foto: Freepik/nakaridore

Biljno ulje

Potrudite se da smanjite korišćenje biljnog ulja u pripremi hrane. Ono sadrži trans masti, koje mogu da izazovu zapaljenja i učine našu kožu ranjivijom za štetno UV zračenje.

Energetska pića

Energetski napici sadrže i šećer i kofein, dve supstance koje uopšte nisu dobre za našu kožu. Prva od njih smanjuje proizvodnju kolagena, dok nas druga dehidrira. Prerana pojava bora je siguran simptom redovne konzumacije energetskih napitaka.

Foto: Kamil Macniak / Alamy / Profimedia

Suvo voće

Nažalost, naša omiljena užina nije toliko zdrava za našu kožu. Naime, sulfati koji se koriste za konzerviranje voća povećavaju nivo slobodnih radikala u našem telu, koji nam oštećuju ćelije i čine da prerano starimo.

Foto: Freepik/freepik

Margarin

Ranije se mislilo da je margarin zdravija alternativa puteru, međutim, ispostavilo se da to nije tačno. Margarin je pun polinezasićenih masti, koje isušuju kožu i čine je podložnijom za pojavu bora.

Voćni jogurt

Voćni jogurti nisu preporučljivi zvog velike količine šećera koji sadrže. Šećer rastura aminokiseline u kolagenu i elastinu, koji su ključni za mlad izgled naše kože.



Izvor: Objektiv.rs, citymagazine.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar