Ko je bio Skole? Zemunci ga ubili da OSVETE ARKANA, Ceci uputio poruku odmah posle likvidacije Željka

Zoran Uskoković je ubijen tri meseca nakon likvidacije Ražnatovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Facebook

Mladić koji je ubijen sinoć u sačekuši u beogradskom naselju Rakovica bio je sin Zorana Uskokovića Skoleta koji se dovodio u vezu sa likvidacijom Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine u hotelu “Interkontinantal”.

Poznato ko je bio likvidirani muškarac u Rakovici: Ubijen SIN Zorana Uskokovića Skoleta!

Skole, koji se od 15. januara 2000, kada su ubijeni Arkan, Milenko Mandić i Dragan Garić, pominjao kao jedan od organizatora trostrukog ubistva, ubijen je nešto više od tri meseca kasnije. Čovek koji se gotovo nikada nije oglašavao u medijima, međutim, u tom periodu je odlučio da se oglasi i iznese svoju verziju uloge u Arkanovom ubistvu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U poslednjem intervjuu koji je dao autoru filma „Vidimo se u čitulji“ Vojislavu Tufegdžiću, Skole je, između ostalog, rekao da mu je neprijatno zbog toga što putem medija mora da demantuje glasine o svojoj umešanosti u zločin.

– Čitav Beograd zna da smo Arkan i ja imali zajedničke poslove vezane za fudbal, da smo ulagali u dobre igrače, ali da smo sarađivali i u drugim poslovima. Bili smo dobri prijatelji. Nikada nismo razmenili ružnu reč, niti dolazili u situaciju da se zbog nečega posvađamo. Kad je Arkan ubijen, zvao sam i Cecu i Mandićevu porodicu da izjavim saučešće. Dao sam umrlice prijateljima. Niko od uhapšenih za ubistvo u istrazi me nije pomenuo – rekao je Skole u intervjuu koji je dao oko mesec i po dana posle ubistva Željka Ražnatovića Arkana, po povratku u Srbiju iz inostranstva, gde je bio u vreme atentata u „Interkontinentalu“.

Sačekao da se mimoiđu, pa mu pucao u glavu: Kamere snimile trenutak brutalnog ubistva u Rakovici 

On je objasnio da je u Beograd stigao na nekoliko meseci, da je u inostranstvu s poslovnim partnerima imao neprijatnosti zbog pisanja medija u Srbiji, pošto su to odmah prenele i novine u inostranstvu. Međutim, naveo je Skole, uspeo je da izgladi sve nesporazume, a da to nije učinio, svakako bi tužio medije u Srbiji za nadoknadu štete.

Policija ga nije saslušala

– Niko iz policije me u međuvremenu nije tražio jer znaju da za to nema razloga. U Beogradu se ponašam uobičajeno i izlazim na mesta na koja sam i ranije rado išao. Opet ne mogu ljudima da zabranim da misle šta hoće. Moji brojevi telefona su godinama isti, nisam ih menjao, a niko me nije zvao da me pita bilo šta – pričao je Skole.

Tri meseca nakon ubistva Arkana, 27. aprila 2000. godine, u filmskoj poteri po ulicama Beograda pripadnici „zemunskog klana“ likvidirali su Uskokovića.

“Skole je naredio ubistvo”

Dragan Nikolić Gagi je u ekskluzivnoj ispovesti za Kurir potvrdio da su on i Zoran Uskoković Skole blisko sarađivali sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, kao i da je Skole postao toliko blizak s Arkanom da mu je Ražnatović dozvolio da se služi njegovim imenom. Gagi je iz zatvora Zabela, u kom služi kaznu, potvrdio da je Skole Ceci izjavio saučešće, ali je otkrio i da je Skole učestvovao u pripremi likvidacije. Na dan ubistva on je, prema Gagijevim rečima, bio u Nemačkoj i u telefonskom razgovoru insistirao da Arkan bude ubijen baš tog dana u hotelu.

Drznuo se da ga ubije

– On je ubio mnoge ljude i živeo pod Arkanovom zaštitom dok se nije drznuo da ga ubije. Zbog toga je morao da umre svako ko je imao veze s Arkanovom smrću. Posle Skoletovog ubistva, Arkanova garda je salutirala na njegovom grobu: „Komandante, završeno.“

Sretko Kalinić: Najduže sam ubijao Skoleta

– Moj recept su likvidacije beogradskog ološa koje traju pet do šest sekundi. Najduža likvidacija mi je trajala minut i po, a reč je o ubistvu Zorana Uskokovića Skoleta.

 Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (2)

  1. Ubila ga drzava znamo ko je naredio sad lezi u pozarevcu skole je bio prepreka zemuncima posto je drzio rakovicu to je istina

    Odgovori

Ostavite komentar