Ako se po Beleku sezona poznaje – Partizan će ove godine dobro da namuči Zvezdu! (VIDEO)

Analizirali smo rezultate na prošlim i ovim zimskim pripremama Partizana, i pokušali da predvidimo šta bi trebalo očekivati na proleće od izabranika Aleksandra Stanojevića u odnosu na tim koji je vodio Savo Milošević

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsportphoto/Irfan Licina

Rezultati u pripremnim utakmicama često su – kako kažu treneri – nebitni. Ipak, videli smo i tokom ovih prijateljskih mečeva u Beleku da ishod ponekada baš znači ekipama, pa je tako Vladimir Stojković tokom jednog od kontrolnih duela dobio žuti karton zbog zadržavanja vremena!

Fokus u ovom tekstu biće na poređenju Partizanovih rezultata tokom prošlih zimskih priprema i potom učinka u domaćem prvenstvu, kao i ovih, i predikcija šta bi se moglo očekivati od izabranika Aleksandra Stanojevića, uzimajući u obzir kontrolne utakmice u Turskoj.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako su crno-beli odradili prošlogodišnje zimske pripreme i kakve su rezultate ostvarili na proleće?

Prvi deo tadašnja četa Sava Miloševića provela je takođe u Antaliji dve nedelje, gde je odigrala dva prijateljska susreta. Ako Milošević bude čitao ovaj tekst, upašće mu u oči reč “prijateljska”, jer kako je već rekao, ne podnosi pripremne utakmice.

Prvi duel je izazvao mnogo pažnje u javnosti, pošto je Partizan vodio 1:0 protiv Vitorula, ali se tadašnji šef stručnog štaba pobunio protiv sudija, povukao ekipu sa terena, pa se tako utakmica nije ni završila. “Grmeo” je Savo na arbitre zbog oštrih startova rumunskog tima, i krajnje, zbog toga što je za Vitorul dosuđen penal u prvom poluvremenu, a za beogradski tim nije, iako je jedanaesterac bio “čistiji” kod te situacije.

Milošević je tada za beogradske medije rekao da ga je “iznervirao amaterski nivo suđenja”.

“Iznervirao me amaterski nivo suđenja. Baš amaterski. Mi smo izašli da igramo prijateljsku utakmicu. Posle 15 minuta smo shvatili da ne možemo da igramo prijateljsku, jer protivnik igra tako kako igra. Mi smo to prihvatili i rešili da igramo takmičarsku utakmicu. Onda profesionalnu utakmicu kada igrate, moraju svi akteri na terenu da budu profesionalni, a ovo je nivo koji nije ni amaterski. Ne možemo da ozbiljno da pristupimo utakmici, a na terenu da imamo aktere koji nisu dorasli takvom nivou takmičenja. Ne zbog rezultata, jer me to ne zanima. Nego ćemo doći u situaciju da smo nervozni i da povređujemo igrače, a meni to ne treba. Kome to treba na profesionalnom nivou da povredi 3 igrača na nebitnoj utakmici, prijateljskoj?!”, veoma ljut bio je čovek koji sada figurira za selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

Potom je odigrano nerešeno protiv poljske Krakovije, čime su završene pripreme u Turskoj.

Nastavilo se u Kataru, gde je Partizan igrao turnir zajedno sa tri ruske ekipe i zabeležio jednu pobedu (nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Lokomotive) i dva poraza od Spartaka i Rostova.

E sada dolazimo do zvaničnih utakmica što nam je i cilj pri poređenju prošlogodišnjih i ovih zimskih priprema crno-belih.

“Parni valjak” je tokom prolećnog dela sezone, gledajući samo tu tabelu, završio na trećoj poziciji, sa osvojenih 20 bodova. Više od kluba iz Humske ulice imali su TSC i Crvena zvezda, koji su sakupili tri više. Na kraju, izabranici Sava Miloševića imali su 14 manje od crveno-belih: 78:64.

Šta očekivati od ovogodišnjeg Partizana nakon priprema?

Ako se po jutru dan poznaje – verovatno bolje rezultate, makar ako je suditi po rezultatima na pripremnim utakmicama. Crno-beli su pod Stanojevićem u Beleku na pet utakmica, prošli školskim rečnikom – vrlo dobrim uspehom. Četiri trijumfa i jedan poraz.

Bolji je beogradski tim bio od Zaglebja (2:1), Desne (1:0), Ruha (1:0) i Sileksa (3:0). Jedini put, Partizan je pognute glave napustio teren u antalijskoj regiji posle meča sa ruskim Rubinom – 5:2, nakon čega je 47-godišnji strateg rekao da je video na tom duelu ko može da odgovori zahtevima, a ko ne.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Teško je prognozirati u svakom slučaju šta očekivati od ekipe koja će sada (nadamo se) odigrati “u cugu” celu polusezonu u odnosu na prošlu, jer svedoci smo da su 2020. godine kada je prvenstvo prekinuto u martu, izabranici Sava Miloševića morali ponovo da odrade neku vrstu kratkoročnih priprema.

Ono što je verovatno na prvi pogled jasno – sistem igre crno-belih je drugačiji pod Aleksandrom Stanojevićem nego pod prošlim trenerom, o čemu smo vam već pisali.

Foto: Irfan Licina/Starsportphoto

Najavio je aktuelni šef stručnog štaba da je meč protiv Desne pokazatelj kako želi da igra, pa će mu možda takmičarski, a ne lepršavi fudbal – doneti više bodova u prolećnom delu sezone nego što je Savo osvojio (20).

Sada je i više utakmica pred Crvenom zvezdom i Partizanom zbog proširenja lige, što sa sobom nosi i više bodova, ali i mnogo lakših protivnika, što je realno mač sa dve oštrice.

Ovih devet koraka zaostatka crno-belih možda i ne mora mnogo da znači, ako se dobri rezultati sa priprema (izuzev Rubina) prenesu i na domaći šampionat…

Autor: A. A.

Partizan od Sadika može da zaradi preko 20.000.000 evra: Nove informacije koje će oduševiti “grobare”!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar