ČEKA SE ODLUKA

Govor ministra Stefanovića u Narodnoj skupštini: Razmatramo uvođenje obaveznog vojnog roka (VIDEO)

On je istakao da vraćanje redovnog služenja ne znači svakako da će se u vojsci smanjiti broj profesionalnih vojnika

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović istakao je danas na sednici Narodne skupštine, na kojoj su poslanici postavljali pitanja ministrima u Vladi, da će vraćanje redovnog služenja vojnog roka biti predmet ozbiljne i temeljne rasprave, kako stručnim krugovima, tako i u Narodnoj skuptini,

– Ovo je tema o kojoj vodimo raspravu, jer nismo neozbiljni ljudi da odluke donosimo preko noći i da ne razmotrimo sve aspekte. Razmatrali smo uz mnoštvo drugih i finansijski aspekt i šta je sve potrebno za služenje vojnog roka. Danas smo razgovarali i sa predsednikom Vučićem, koji je imao korisne predloge, te smo razmatrali i koliko bi iznosilo ukoliko bi tim ljudima dali platu tokom služenja – rekao je ministar Stefanović.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Podsećajući da je 2011. godine redovno služenje vojnog roka zamrznuto odlukom Narodne skupštine, on je istakao da vraćanje redovnog služenja ne znači svakako da će se u vojsci smanjiti broj profesionalnih vojnika i da se odustajanje od profesionalnog sistema.

Važan nam je patriotski duh kod mladih: Ministar Stefanović podržao uvođenje obaveznog vojnog roka

– Profesionalni sistem naravno ostaje, ali je važno da učimo naše mlade ljude kako izgleda ponos i dika naše zemlje što naša vojska jeste. Da nauče nešto o istoriji naše vojske, o našoj patriotskoj tradiciji, da slušaju himnu naše zemlje svakoga dana i da ujedno nauče mnoštvo korisnih stvari važnih za budućnost Učeći patriotske vrednosti, jačamo našu vojsku i jačamo bezbednost Srbije, jer jaka vojska znači jaka vojska je jaka Srbija – poručio je ministar Stefanović i dodao da je vojska uvek bila stub i oslonac Srbije i da je zato važno da pitanje redovnog služenja vojnog roka dobije podršku Narodne skupštine.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar