Vučić: Spomenik Stefanu Nemanji je sporan zato što neki žele da Beograd ne bude srpski

Predsednik Srbije je otkrio zašto pojedinci kritikuju spomenik Stefanu Nemanji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i brojni državni zvaničnici Srbije i Republike Srpske sinoć su svečano otkrili spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu.

Vučić je danas prilikom obraćanja javnosti nakon sastanka povodom predstavljanja rezultata stanja sposobnosti Vojske Srbije otkrio kome smeta spomenik Stefanu Nemanji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Stefan Nemanja je sidro naše državnosti, kao što je Sveti Sava krst naše duhovnosti, mislim da je narod presećan načinom na koji smo to uradili. Imamo jedan od najlepših spomenika u Evropi. Mi dajemo narodu koliko možemo! Hoćete da narodu ne damo ništa i sada treba da im kažemo da za njih nema ništa, moramo im pomoću u ovom teškom periodu. Ovo je neko gradio 7 godina da bi Srbija mogla da ima ovoliki rast. Znaju svi dok je Vučić tu, plate će rasti”, rekao je Vučić.

Spomenik Stefanu Nemanji je sporan zato što bi neki ljudi želeli da Beograd, pored toga što je kosmopolitski, ne bude srpski. To je krst naše duhovnosti, imali smo čime da se pohvalimo, to je jedan od najlepših spomenika. Ništa u Srbiji nije ugroženo, osim zdravlja ljudi, razgovarali smo o svim pravcima ugrožavanja. Imamo i treću vrstu, geopolitičke razmirice velikih sila. U skladu sa svim, moramo da vodimo računa. Sve najbolje želim našim vojnicima”, rekao je predsednik Srbije.

VELIKO PRIZNANJE Vučićevoj politici: Srbija se bori protiv korone bolje od Nemačke, Švajcarske, HrvatskeIzvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar