ZVANIČNO!

VELIKO PRIZNANJE Vučićevoj politici: Srbija se bori protiv korone bolje od Nemačke, Švajcarske, Hrvatske

Na listi instituta Lovi iz Australije iza naše zemlje ostale su i SAD, Francuska, Belgija, Holandija, Španija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Srbija, mala i siromašna zemlja, koja nije članica Evropske unije, zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića protiv korone se bori bolje od velikih i bogatih zemalja EU, pokazala je lista koju je objavio ugledni institut Lovi iz Australije.

Brazil je najgore, a Novi Zeland najbolje odgovorio na pandemiju koronavirusa, dok se naša zemlja na listi nalazi ispred zemalja kao što su Nemačka, Švajcarska, Hrvatska…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Institut Lovi iz Sidneja istraživao je odgovor na pandemiju u gotovo 100 država u kojima su podaci javno dostupni.

Pratio je šest kriterijuma – potvrđene slučajeve zaraze, smrtne slučajeve, stopu zaraženih i umrlih na milion ljudi, odnos zaraženih i testiranih i broj testiranih na 1.000 stanovnika.

„Ovi indikatori zajedno pokazuju koliko su se dobro ili loše države nosile s pandemijom“, stoji u izveštaju nezavisnog tela koje prenosi agencija “France Presse”.

Foto: Printscreen

Na skali od 1 do 100 listu predvodi Novi Zeland, ostrvska država koja je zatvorila granice, rano uvela opšti karantin i rašireno testiranje. Slede Vijetnam, Tajvan, Tajland i Kipar, koji je ujedno najbolji iz EU.

Na toj listi Srbija zauzima 51. mesto, a iza nas je Mađarska. Hrvatska je na 54. mestu, između Švajcarske i Nemačke.

Amerikanci se nalaze među pet najgorih država na svetu. Najlošiji su Brazil, Meksiko, Kolumbija, Iran i SAD.

Iza 70. mesta su ostale neke od glavnih zemalja EU: Francuska, Belgija, Holandija i Španija, a Italija je nešto bolja.Izvor: Objektiv.rs, Jutarnji.hr

Komentari (4)

  1. Predseniče, ne vakcinišu oni još samo kučiće i mačiće imaju oni još kućnih ljubimaca, npr.: hrčke, zmije, mrave, bube itd.

    Odgovori

Ostavite komentar