BRANIO SE

Mika PRVI PUT progovorio o zlostavljanju devojaka: Evo šta je Aleksić rekao o svojim bivšim učenicama

Izrekao nekoliko uopštenih rečenica, ne želeći detaljno da se brani

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Milena Arsenic/011info com

Učitelj glume, koji se sumnjiči za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji, u Višem tužilaštvu rekao svega nekoliko uopštenih rečenica, ali nije želeo da se detaljno brani od teških optužbi

Miroslav Mika Aleksić (69), reditelj i vlasnik škole glume, koji se sumnjiči za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest svojih učenica, na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu nije želeo da odgovara na konkretna pitanja o teškim optužbama za koje se tereti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kratko negirao

Kako se saznaje, reditelj je izneo samo kratku odbranu, ali nije želeo da govorio o pojedinostima.

,,Aleksić je govorio šturo i uopšteno. Rekao je da generalno nije kriv, da nikada nijednu učenicu nije seksualno zlostavljao, da je u šoku i da ne zna zbog čega ga devojke posle toliko godina optužuju”, otkriva izvor  upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, odbrana Miroslava Aleksića svela se na nekoliko rečenica u kojima on samo negira ono što mu je stavljeno na teret.

,,Svako ko je uhapšen i osumnjičen, a potom izveden pred tužilaštvo, ima zakonsko pravo da odbranu iznese ili da se brani ćutanjem. Aleksić je uradio „nešto između“. Naime, uobičajeno je da onaj ko odluči da se brani od optužbi, naročito kada su one ovako teške, detaljno govori o tome šta se događalo, kakve je odnose imao sa učenicama i da, u prilog svoje nevinosti, govori o pojedinim detaljima koji bi mogli da mu pomognu kao dokaz tokom postupka, odnosno da potvrde njegovu nevinost”, objašnjava izvor.

Reditelj, prema njegovim rečima, o detaljima nije želeo da priča.

,,Odlučio je da ukratko negira sve što mu je stavljeno na teret. Odmah je rekao i da ne želi u ovoj fazi da odgovara na pitanja koja bi mu bila postavljena”, dodaje naš sagovornik i objašnjava da je uobičajena procedura tokom saslušanja da posle neometanog iznošenja odbrane tužilaštvo, ali i advokati postavljaju pitanja.

,,Iznošenje odbrane, posle koje mu je sud odredio pritvor do 30 dana, trajalo je kratko, za razliku od saslušanja tri oštećene, među kojima su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić, koje je trajalo satima. Njima su pitanja postavljali i zamenik tužioca, njihovi zastupnici i branilac Miroslava Aleksića”, kaže on.

O Miki Aleksiću će govoriti POSEBAN svedok: Maloletna devojka prvo mora kod NEUROPSIHIJATRAIzvor: Kurir

Komentari (59)

  1. Nije mi jasno zašto se čekalo da završe školu pa onda da prijave.Tako su odlučili - htele,tante za kikiriki.

    Odgovori

Ostavite komentar