VAŽNO

Vučić se sastao sa Šibom: Srbija najvažniji partner Nemačke u razvojnoj saradnji (FOTO)

Vučić i Šib konstatovali su da su odnosi dve zemlje na izuzetnom nivou

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/Printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom izrazio zahvalnost nemačkim investitorima što u Srbiji zapošljavaju više od 67.000 ljudi, a Šib je naglasio da “Srbija Nemačkoj nije samo snažan ekonomski partner”, već da je Nemačkoj “najvažniji partner u regionu u oblasti razvojne saradnje”.

Vučić i Šib konstatovali su da su odnosi dve zemlje na izuzetnom nivou, što predstavlja dobru i čvrstu osnovu za dalje unapređenje sveukupnih odnosa i još snažniji razvoj i unapređenje ekonomske saradnje, saopštila je pres služba predsednika.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vučić je rekao i da se nada da će se broj zaposlenih u nemačkim firmama povećavati sa daljim unapređenjem našeg poslovnog okruženja.

“Pored toga što obezbeđuju radna mesta, nemačke kompanije imaju izuzetan uticaj na preduzetnički duh i radne navike, kao i na razvoj dualnog obrazovanja u našoj zemlji“, istakao je Vučić i posebno naglasio da će Srbija u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti upravo ovoj vrsti obrazovanja, kao i zelenoj agendi i zaštiti životne sredine.

Na sastanku je posebna pažnja posvećena konkretnim novim ulaganjima, čija se realizacija očekuje u narednom periodu.

“Uspećemo i pobedićemo zajedno”: Vučić saopštio LEPE VESTI, Srbija dobila još 10.000 vakcina (VIDEO) 

Ambasador Šib je rekao da Ambasada SR Nemačke snažno i aktivno podržava postojeći trend povećanja investicija.

Šib je ovom prilikom predsedniku predstavio novu direktorku GIZ-a u Srbiji, Danijelu Funke, kao i novog šefa kancelarije KfW, Rudigera Hratmana.

“Vlada Nemačke je u poslednjih 20 godina sa svojim institucijama KfW i GIZ, realizovala u Srbiji projekte u vrednosti od 2 milijarde evra”, istakao je Šib i dodao da će fokus Nemačke u Srbiji i nadalje biti na projektima iz oblasti održive ekonomije, dualnog obrazovanja, obnovljivih izvora energije i zaštiti životne sredine, kao i vladavini prava.

Nemačka trenutno podržava Srbiju u ovim oblastima sa 240 miliona evra.

Vučić sutra na svečanom otvaranju spomenika: Novi simbol Beograda na Savskom trgu 

Predsednik Vučić je u tom kontekstu posebno istakao da očekuje još veće učešće kompanija iz Evropske unije u infrastrukturnim projektima, budući da Srbija ozbiljno pristupa konceptu opšteg razvoja zemlje uz punu posvećenost razvojnoj saradnji.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar