CIA objavila tajne dokumente o vanzemaljcima i UZDRMALA REGION: Radovan Karadžić nadmudrio NLO stručnjake

Izveštaj postao apsolutni hit u regionu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Youtube printscreen

Lov na lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića u bosanskim šumama 2002. postao je “hit” u upravo objavljenim dokumentima CIA o neidentifikovanim letećim objektima (NLO) u SAD.

Agencija iz Lenglija je 12. januara novinaru Džonu Grinvaldu ustupila na hiljade deklasifikovanih podataka o NLO i navodnom vanzemaljskom uplitanju u događaje na planeti Zemlji, a među njima je i “Bosanski izveštaj” saradnika Gojka Berića, inače predstavljenog kao novinara “Oslobođenja”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U fajlu zavedenom u Lengliju 26. jula 2002. kao referentan NLO dokument, u stvari je priča o propasti potrage za Radovanom Kradžićem u kojem CIA uzima članak Gojka Berića “Crni šešir beli golub” kao izvor. Da li je sarajevski novinar “službeni informator” agencije nije do kraja jasno, ali se da naslutiti da je isti članak u CIA zaveden i pod drugim špijunskim “registrom”.

Izveštaj iz Bosne krivi lošu koordinaciju obaveštajaca na terenu u akciji potrage za liderom RS, ali i “odaje priznanje Karadžiću koji je uspeo da zavara čak i stručnjake za NLO iz Beča”. U “bosanskom papiru” između ostalog piše:

“Ljudi iz Pentagona su na gubitku… Oni za koje se obično kaže da “redovno komuniciraju sa vanzemaljskim bićima i za koje na našoj planeti ne postoje tajne”, donedavno su pomno pratili Karadžića putem uređaja ugrađenih negde u okolini Beča, ali iz njegovih lociranih skloništa više nema signala. Navodno je Karadžić isključio struju, presekao telefonske linije i bacio svoj mobilni telefon u jamu…”

Novinar ne krije bes jer Radovan nije priveden pravdi:

“Američki komandosi otkrili su i uhvatili bivšeg narko-kralja Norijegu usred panamske džungle, ali izgleda da ne mogu da se snađu u bosanskim šumama.”

Arhiva CIA otkriva “čudne eksplozije” i “kontakte s vanzemaljcima”: Evo kako da je preuzmete (VIDEO)

Dramatičan ton neobičnom, smešnom dokumentu koji se sada može pronaći na portalu o NLO misterijama “Crni trezor” (Black vault) Džona Grinvalda, daje zapažanje “informatora”:

…”Šef srpske policije tvrdi da Karadžić nije u Srbiji, dok je šef crnogorske policije rekao da nije u Crnoj Gori. Otišao je i to je to! Ipak, pre neki dan su ga gotovo uhvatili. Govorilo se da je bilo pucnjave, bilo je mrtvih i ranjenih, ali Karadžić je izbegao poteru. Podgorički dnevnik ‘Dan’ tvrdio je da je treća linija Karadžićeve odbrane ubila 10 britanskih vojnika specijalnih jedinica. Nema nijednog svedoka događaja…”

Poslednja velika deklasifikacija CIA dokumenata o NLO pojavama sadrži 2.780 stranica i “Radovanov dokument” je, verovatno, najsvežijeg datuma. Uglavnom se radi o nerazjašnjenim događajima sa “vanzemaljcima” šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka u Americi, a među najinteresantije spadaju oni koji nemaju mnogo dodirnih tačaka sa “gostima iz svemira”. U kineskom izveštaju iz 1972. CIA beleži reči tadašnjeg predsednika vlade Zou Enlaja da velika zemlja napreduje u svim pogledima, pa i u onim vezanim za vanzemaljsko letenje.

U deklasifikovanom tekstu iz Rusije govori se o velikoj misterioznoj eksploziji kod gradića Šaškova na Donu, koja je polupala sve prozore i krovove u gradu napravivši veliki krater na obodu grada. Iz Rusije je još interesantan i dokument o NLO datiran 1994. iz Tjumenske oblasti u kom se tvrdi da Sovjeti imaju novu nepoznatu letelicu koja može da nosi 300 tona i da se kreće bolje od svakog aviona i helikoptera. Prema tom fajlu, konstruktor okruglog letećeg objekta zove se Sergej Fatejev.

Američki istraživač Džon Grinvald ovu poslednju “turu” poverljivih dokumanata dobio je posle 10.000 zvaničnih zahteva Stejt departmentu, u kojima se poziva na Zakon o dostupnosti informacija od javnog značaja. Mnogi deklasifikovani izveštaji su nepregledni i flomasterom iscrtani PDF dokumenti i uglavnom posredno govore o NLO. Izostavljena su imena osoblja CIA koja su bavila klasifikacijom.

GODINA RAZOTKRIVANJA

U SAD je fenomen NLO ponovo dospeo u žižu javnosti januara 2020. kada je američka mornarica potvrdila da je vlasnik tri snimka objavljena u medijima iz 2004. i 2015. koji prikazuju susrete nosača aviona sa letelicama naprednih osobina iznad Pacifika i Atlantika. Mornarički organ za klasifikaciju tajni u saopštenju u kojem odbija zahtev za javno prikazivanje i ostalih zapisa, priznao je da imaju snimke i veće rezolucije sa “Teodora Ruzvelta” i “Nimica”, ali da će oni ostati tajna.

INFORMATOR GOJKO

Tragom misterije ko je Gojko Berić kome CIA veruje da su stručnjaci za NLO izgubili Radovana, nađeno je niz tekstova potpisanih ovim imenom čiji je zajednički imenitelj mržnja prema Srbima. Jedan od najsramnijih Berićevih radova je “Gubitnici ponovo marširaju”, povodom smrti Slobodana Miloševića, u kome se traži da se pokažnjavaju svi koji su srpskom predsedniku dali čitulje u beogradskim medijima.

Šreder se oženio PETI PUT: Supruga je mlađa od njega 26 godina, a dobio je i URNEBESAN nadimak (FOTO)Izvor: Novosti

Komentari (3)

  1. Шта би му то "deklasifikovani" могло да значи на српском, разумљивом језику?

    Odgovori

Ostavite komentar