NJEGOVO MIŠLJENJE

Oglasio se dr Nestorović nakon UPOZORENJA Svetske zdravstvene organizacije: Evo koja hrana izaziva RAK

Doktor Nestorović objasnio na koji način crveno meso štetno utiče na organizam.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Branimir Nestorović Foto: printscreen

Pre nekog vremena je Svetska zdravstvena organizacija upozorila da procesuirano meso izaziva rak. Iako ova ustanova ima poslednjih godina dosta promašaja, u ovom slučaju su u pravu.

Postoji direktna korelacija izmedju unosa crvenog (govedine) mesa i karcinoma. Velika studija na pola miliona Amerikanaca je ustanovila vezu izmedju količine govedine koja se konzumira na godišnjem nivou i učestalosti kancera, srčanih oboljenja, moždanog udara, dijabetesa, oboljenja pluća, jetre i bubrega. Indija, koja ne konzumira kravlje meso iz verskih razloga, praktično nema slučajeva karcinoma debelog creva. Studija na 32 147 žena u Velikoj Britaniji tokom 17 godina je pokazala da jasno da je učestalost karcinoma debelog creva zavisna od količine goveđeg mesa u ishrani.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Godinama se smatralo da je negativan uticaj posledica oslobađanja hema iz hemoglobina, kao i nitrata i nitritira u ovom mesu. Pušenje, koje inhibira enzime NAT1/NAT2 koji inaktiviše karcinogene amine u crevima, povećava rizik od raka debelog creva za još devet puta. Nova genetska ispitivanja su povezala sklonost ka oboljevanju sa prisustvom gena označenog kao CMAH. On stvara u govečeta (ali i pojedinih vrsta ribe) molekul šećera koji se označava kao Neu5Gc. Naš organizam ne stvara ovaj molekul, pa njegovo unošenje u organizam može izazvati brojne reakcije, uključujući zapaljenje, autoimune reakcije, pa i karcinom. Najveće količine ovog šećera su nadjene u kavijaru, najskupljoj namirnici na svetu. Ovo je čest paradoks, da je naskuplja hrana često najopasnija po zdravlje.

Nestorović upozorio javnost: Ovo OBAVEZNO treba da uradite pre i posle vakcinacije

U reakciji na upozorenje Svetske zdravstvene organizacije, Harald zur Hausen sa German Cancer Research Center i dobitnik Nobelove nagrade za medicine 2008 (otkriće da humani papiloma virus izaziva karcinom grlića materice), ukazuje da stanovnici Mongolije, Bolivije i Bocvane konzumiraju velike količine mesa, ipak je učestalost raka creva niska u ovim zemljama. On smatra da nije problem u mesu, već u virusima koji se nalaze u stoci koja se gaji na ogromnim farmama.

Njegova ispitivanja mesa i mleka, kako kod pacijenata sa karcinom debelog creva, tako i kod karcinoma dojke ili multiple skleroze su identifikovala 18 različitih fragmenata DNK u mesu, oko 20 u mleku. On misli da se radi o delovima virusne DNK, ali je dokazao da se oni mogu uneti u ljudske ćelije i tu izazvati sintezu različitih protein.

U radu publikovanom 2017. U Australiji je pokazano prisustvo virusa leukemije u goveda u tkivu karcinoma dojke u preko 80% slučajeva ( žena bez karcinoma, učestalost je bila oko 40%).Virus je pronadjen u premalignim lezijama dojke 3 do 10 godina pre nastanka karcinoma.

Krizni štab je BESMISLEN: Dr Nestorović ponovo ŠOKIRA, nikad oštrije “opleo” po bivšim kolegama (VIDEO)

Posebno je zabrinjavajuć nalaz polioma virusa, koji se često nalaze u mesu sisara (pa i domaćih životinja), a povezani su sa karcinomom prostate. Jedna od njih Merkell Cell polyoma virus izaziva vrlo agresivan oblik raka kože. Polioma virusi su termostabilni, tj. ne uništavaju se kuvanjem ili pečenjem na niskim temperaturama.

Dakle, govedje meso dobijeno sa farmi sadrži viruse koji mogu izazvati različite karcinome. Ovo objašanjava zašto ljudi u Mongoliji, koji jedu meso jaka, ne oboljevaju od karcinoma debelog creva. Ukoliko ne možete da se odreknete bifteka, potrudite se da on bude dobro ispečen. Mislim da ćete se mnogo lakše odreći kavijara, obzirom na njegovu cenu – kaže doktor Nestorović.

BONUS VIDEO:Izvor: Alo, ordinacija

Komentari (2)

  1. Prof.Dr Branimir Nestorović je izuzetan ČOVEK,LEKAR I NAUČNI RADNIK. Hvala je dragom Gospodu Bogu što nam ga je podario !

    Odgovori
  2. Ovo je za mene najjveci prevarant od doktora koji postoji!!!!!ne u vezi kovida sto Lupa svaki dan......nego KAda odvedes dete uzima oko 60evra Samo da prica sa tobom!!!!a predlaze recimo da se jede beli luk!!!!!

    Odgovori

Ostavite komentar