Ovo je bio muž Mire Furlan zbog kog su je proterale ustaše: Ostaće upamćen po seriji koju obožavamo

Zvezda jugoslovneske kinematografije Mira Furlan preminula je danas

Foto: Printscreen/youtube

Mira Furlan danas je preminula u 66. godini nakon duže bolesti, a jedan period života bila je u braku sa Goranom Gajićem.

Rođena je u Zagrebu, a odselila se u Ameriku gde je otpočela potpuno novi život. Međutim, njenom putu do uspeha prethodio je niz nesrećnih događaja. Majka joj je preminula od raka kada je glumica imala samo 16 godina, što je za nju bio pretežak udarac, zbog specifičnog odnosa koji su imale. Često su se svađale, a Mira joj je zatim pisala pokajnička pisma u kojima se izvinjavala.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mira je 1986. godine upoznala srpskog režisera Gorana Gajića sa kojim je ubrzo otpočela vezu. Pošto je zbog ljubavi živela na relaciji Beograd – Zagreb, hrvatski mediji su je početkom devedesetih godina optužili da se priklonila Srbiji i objavljivali tekstove u kojima su je nazivali izdajicom.

Često je posećivala psihijatra, zbog čega je takođe bila izložena osudama javnosti. Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom kazalištu oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mira Furlan (@mirafurlan_)

Mira i Goran su 1991. godine bili primorani da se odsele u Beograd, odakle su otišli u SAD. Ko joj se jedini našao od pomoći i koje je sve poslove obavljala da bi preživela.

Venčali su se 1993, a 1998. godine dobili su sina kome su dali ime Marko Lav.

Goran Gajić izgleda ovako:

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели George Martin (@georgemartin4u)

 

Izvor: Objektiv.rs, Informer

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (22)

Ostavi komentar

 1. Velika glumca ,
  Kad god bih vidio njenu fotografiju sijetio bih se studentskih dana. I ponovo osijetio mlad .Sa njenom odlaskom otisao je jos jedan svijedok o velicini bivse SFR Yugoslavije.

  Odgovori
 2. S njenim filmovima smo živeli srećni .S njenim odlaskom je otišao i deo nas .Iskreno me veoma pogodio njen odlazak .Pocivaj u miru ,kraljice .

  Odgovori
 3. Naka joj Bog podari spokoj,jer je pred životinjskim porivima hrvatskih nacionalista-šovinista,doživela velike traume i morala napustiti voljenu zemlju.

  Odgovori
  • Ne lupajte. Na isti način je i Šebedžija morao da napusti Srbiju. I nije samo on bio, nego još daleko više ljudi.

   Odgovori
 4. Mira je obelezila mladost mojih roditelja i moje detinjstvo, nekako sad postajem svesna da i moji roditelji mogu uskoro otputovati… To me rastuzuje… A Mira me podseca koliko je ova zemlja nekad bila velika i lepa…

  Odgovori
 5. Anjdeli da je čuvaju. Odlaze nam jedan po jedan simbol SFRJ, legende autentičnosti, odmerenosti, simbole najboljeg iz naše nam bivše zemlje, Jugoslavije. Žarko želim, da su onima koji su činili svom snagom da se raspadne, da su sada srećni i ispunjenih duša. Teško bi bilo da se zbog njih, opet, i ove male zemlje, ostaci, nanovo kreiraju, raspadaju i parčaju.

  Odgovori

Ostavite komentar