OBJEKTIV ISPOVEST

I IVAN BEKJAREV zlostavljao studentkinje?! Glumac Darko Ivić: Ne želim da potvrdim jer je mrtav

Ivić je podelio detalje zlostavljanja sa časova glumca čije ime nije želeo da navodi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/RTS Tako stoje stvari - Zvanični kanal

Miroslav Aleksić nije jedini zlostavljač u svetu glume, otkriva mladi glumac Darko Ivić, koji je, kaže, od jednog poznatog glumca i profesora doživeo maltretiranje, a iz svega što je prethodno naveo u objavi na društvenim mrežama jasno je da se radi o pokojnom Ivanu Bekjarevu, piše štampano izdanje lista Objektiv. 

,,Taj čovek je i pre sukoba sa mnom imao problema sa zakonom. Mislim da je vrlo jasno o kome pričam, ali ne želim da potvrdim o kome se radi jer je čovek mrtav. Ovo sam uradio kako bih proširio svest budućim studentima glume da se nasilje ne svodi samo na optužbe za seksualno zlostavljanje, već ima i drugih vidova maltretiranja, od ucenjivanja i uslovljavanja, pa sve do psihičke torture. I meni se kao muškarcu nešto slično dogodilo, dakle, nisu samo žene bile na meti nasilnika”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

TUMAČENO KAO ŠALA

,,Neke devojke sa moje klase takođe su doživele od njega neki vid nasilja, ali na njima je da se oglase ako žele. Znao je da treniram borilačke veštine, pa je pokušavao da me izvede iz takta, kako bi on dobio opravdanje za svoje postupke, pretpostavljam. Ja se na to nisam navukao. Mene je samo iznenadilo da čovek tog renomea može tako nešto da uradi. To vam je ista priča kao i u slučaju Mike Aleksića, samo što ja Miku nisam poznavao. Ovde kod nas je sve to bilo tumačeno kao šala. Inače, on je dva puta dobijao otkaz zbog svog ponašanja”, zaključio je glumac, koji je prethodno na Instagramu i Fejsbuku opisao iskustvo s pomenutim profesorom.

MRZEO KOLEGE

,,Primljen sam na akademiju u klasi jednog „velikog glumca i profesora”, pošto je preminuo, neću navoditi ime, ali svako ko želi može da sazna ko je. Pošto su svakog pijanca koji je izašao na scenu u vreme Tita nazivali „gromadom”, „bardom glumišta”, očekivao sam da će nas ovaj učiti tajnama naše profesije, širiti nam vidike itd. Ubrzo sam shvatio da je klasa samo paravan za ličnu promociju, širenje mržnje prema kolegama i, naravno, neprimereno ponašanje prema studentkinjama. Kažem naravno, jer je taj već ranije bio poznat kao neko ko ima sklonost prema mladim devojkama. Na časovima su se često čule rečenice tipa „poljubi profu u obraz”, „kako ona zna da obuče ono što profa voli”, a neretko je u šali bilo dodirivanja butina, vrata, lica… Pitao sam koleginice zašto ne odemo da tražimo njegovu smenu, na šta sam dobio odgovor da on to ,,ne misli stvarno” i da se samo šali. I to razumem, strah. Cela Srbija zna ime ovog „barda glumišta”, ko je sad ona ili on od 19 godina da ga zaustavi i spreči. Kad sam se usprotivio profesoru, dobio sam komentar da sam „zaglupljen”, „zatvoren” i da ne shvatam šalu – napisao je Darko i dodao da je glumačka „veličina” potom pokazala pravo lice:

OSVETA PREKO OCENE

,,Pošto je znao da se bavim borilačkim sportom, zamolio me je da odem s njim na sud i posle suđenja nađem čoveka s kojim je u sporu i pripretim mu da „pazi šta radi” i da „dobro razmisli da li želi dalji spor s njim”. To sam kategorički odbio, rekavši da nisam ničiji batinaš. Od tog momenta sam na klasi označen kao glavni problem, težak za saradnju, svojeglav i impulsivan, jer nisam hteo da išamaram čoveka godina mog dede. A od mog „milog” profesora dobio sam sedmicu iz glume (na zaprepašćenje cele klase, koja zna kako radim), uz obrazloženje da nikad nije uspeo da izađe na kraj s mojim karakterom. Na to sam odgovorio: „Nikad i nećeš.” Ubrzo je dotični smenjen jer su isplivali svi skandali s njim, a na mesto profesora došla je Olivera Viktorović Đurašković, koja nam je svima ulepšala život kao profesor i čovek”, napisao je između ostalog mladi glumac, koji je diplomirao na tadašnjoj Akademiji umetnosti, gde je Bekjarev svojevremeno predavao. Tragom njegovih reči, došli smo i do podatka da je pokojni glumac 2012. dobio otkaz na fakultetu Megatrend, koji se danas zove „Džon Nezbit”. Takođe, da je reč baš o Bekjarevu, govori i podatak da se on 2011. potukao s kolegom Tanasijem Uzunovićem.

Ove i mnoge slične tekstove čitajte u štampanom izdanju lista Objektiv. 

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (6)

  1. Jeeeeeeeeste, sad svi zlostavljaju, svako ko nije dobio prolaznu ocenu, svako ko nije tretiran kako su ga njegovi mamica i tatica tretirali kuci, svako ko nije bio "princeza i genije" u svakom momentu svoga postojanja, svi su oni zrtve "zlostavljanja".

    Odgovori
  2. Sada, sve glumice i glumci u pokusaju, ispalo da su silovani i maltretirani. Svi vi glumice i glumci, pokusajte u nekom rijalitiju. Imace te sigurno glavnu a ne sporednu ulogu.

    Odgovori
  3. Niste u pravu.Za Bekjareva se govorilo da je pedofil, da preferira dečake Znam da su mladi glumci odbijali saradnju sa njim, kao i to da je postavljao uslove za ulogu. Ružno što ću reći, umro je u pravom trenutku i njemu se spremalo hapšenje, bio je pod prismotrom..Kako reče neko, o pokojniku samo istina.

    Odgovori

Ostavite komentar