Ove slavne ličnosti bile su ŽRTVE SILOVANJA: Poznatu glumicu zlostavljao OTAC!

O tome su javno govorile, a mnoge su ova nedela prijavljivale nadležnim organima

Foto: Profimedia/Michael Germana /Everett/ Backgrid USA/ @KasprJoon / SplashNews.com

Domaću javnost potresla je ispovest glumice Danijele Štajnfeld koja tvrdi da ju je silovao kolega, glumac i političar Branislav Lečić.

Malo pre Danijele, glumica Milena Radulović osmelila se pa u javnosti iznela, a i nadležnima i prijavila da ju je silovao nekadašnji profesor glume Miroslav Aleksić, a odmah za njom za seksualno uznemiravanje prijavila ga je i glumica Iva Ilinčić. Ovo nažalost nisu jedini slučajevi silovanja na domaćoj sceni. Naša poznata modna kreatorka Verica Rakočević takođe je bila u mladosti žrtva silovanja o čemu je govorila javno prvi put tek pre nekoliko godina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Mnoge svetski poznate ličnosti nažalost su takođe bile žrtve silovanja…

Opra Vinfri

Danas je kraljica tok šou-a i nema toga što ne može napraviti ako poželi. Ipak, detinjstvo joj nije bilo ni najmanje bajno. Opra Vinfri bila je žrtva silovanja kad je imala devet godina, a u periodu od 10 do 14 godina bila je fizički i psihički zlostavljana i seksualno napastovana. Kao rezultat toga s 14 godina je rodila dečaka koji je umro kao novorođenče.

Opra Vinfri
Foto: Printscreen/Youtube

Lejdi Gaga

U decembru 2014, pevačica Lejdi Gaga otkrila je radio voditelju Hauardu Sternu da ju je silovao producent, kada je imala 19 godina. Njen singla “Swine” govori upravo o ovom incidentu.

“Ta je pesma o silovanju. Pesma govori o demoralisanosti. O besu i strasti. Morala sam da prođem kroz mnogo patnje da bih shvatila da želim da je snimim”, rekla je pop pevačica.

Foto: Profimedia

Rita Hejvort

Rita Hejvort s ocem plesačem putovala je po Americi celo detinjstvo. Eduardo Kansin učio je ćerku plesati i pritom je bio jako nasilan. Nije joj dozvolio da se ni sa kim druži, tukao ju je i silovao. Rita je već bila odrasla kad je iz priče s drugim ženama shvatila da nije uobičajeno ni normalno da otac i kći imaju seksualne odnose.

Fren Drešer

“Dadilja Fren” bila je već u braku kad je silovana. Fran Drešer i prijateljicu opljačkali su i zatim silovali u glumičinom domu. Nasilnici su njenog muža vezali i prisilili ga da gleda dok su Fran silovali.

Tim Rot

Od ranog detinjstva i kroz tinejdžersku doba Tim Rot bio je žrtva napastovanja i incesta. Glumac i redatelj naglašava da ga roditelji nisu napastovali, ali da ne želi otkriti o kome je reč. Kaže samo da mu je drago što je taj muškarac sada već odavno mrtav.

Tori Ejmos

Tori Ejmos silovao je obožavatelj. Prikrao joj se nakon što je pevala u manjem klubu i silovao je. Godinama nije govorila o tom iskustvu, a onda je odlučila napisati pesmu ‘Ja i pištolj’ i osnovala udruženje koje je primalo pozive žrtava silovanja kako bi im olakšalo nošenje s ružnim iskustvom.

Sid Višos

Sid Višos proveo je 55 dana u zatvoru zbog sumnje da je izbo i ubio Nanci Spandžen. Tokom boravka u zatvoru basistu Sex Pistolsa nekoliko su puta silovali. Sid i Nanci bili su zavisnici o teškim drogama i često su se svađali. Nakon Nensine smrti Višos se pokušao ubiti, ali nije uspeo. Preminuo je od predoziranja heroinom.

Teri Hačer

“Očajna domaćica” Teri Hačer detinjstvo pamti po užasnoj traumi. Naime, kad je imala svega pet godina silovao ju je ujak. Glumica je 2002. na sudu svedočila protiv silovatelja. Bila je presretna kad su ga osudili na 14 godina zatvorske kazne.

Foto: Printscreen/Youtube/Hulu

Bili Holidej

Daleke 1926. godine legendarna džez pevačica Bili Holidej bila je silovana od strane komšije. Imala je samo 12 godina.

Izvor: Objektiv.rs, 24sata

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar