Ko nađe Micu dobije 250 evra: Drama omiljene mace digla Lajkovac na noge (FOTO)

Trobojna mačka poslednji put viđena 12. decembra i da joj se otad gubi svaki trag

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Tigrasta mačka Mica, koja je 12 godina živela u kartonskoj kutiji na železničkoj stanici u Lajkovcu, iznenada je nestala polovinom decembra, a kada je Lajkovčanin koji joj je često donosio hranu M.R. (55) video da nije pojela večeru, zabrinuo se za nju. Odmah je objavio oglas, u kom je ponudio 250 evra onom ko je pronađe i tako podigao čitavu Srbiju na noge.

Svuda pođi, svojoj kući dođi!

U razgovoru za Objektiv, ovaj humani meštanin Lajkovca koji je želeo da ostane anoniman, ispričao je da je trobojnu macu poslednji put video 12. decembra i da joj se otad gubi svaki trag.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Mici nije prvi put da nestane. Dešavalo se da ode na nekoliko dana, ali se uvek vraćala na svoju stanicu. Znala je da je to njen dom. Nema šanse da je sela u vagon, ona je pomno posmatrala dolaske i odlaske vozova, putnike, tačno je znala kad koji dolazi. Nije se motala oko nogu, zaista je bila dobra maca, koja je svima prirasla za srce. Svi su znali da pripada železničkoj stanici, hranili su je, sklanjali od kiše u stanicu. Ko je nađe odmah mu dajem 250 evra – zabrinuto kaže gospodin koji je o Mici brinuo poslednjih šest godina.

Foto: Privatna arhiva

Postaviće ploču sa Micinim likom!

Ovaj meštatin Lajkovca koji se godinama unazad brine o napuštenim mačkama, kaže da su zaposleni na železničkoj stanici i on pretražili svaki pedalj, ali da od mace nema ni traga ni glasa.

Foto: Privatna arhiva

– Ako ju je neko uzeo, samo neka nam javi da znamo da je zbrinuta. Mnogo je volimo, zaista. Verujte, planiramo da napravimo ploču sa njenom slikom i postavimo je na stanici, da nas podseća na nju – kaže on. Šefica železničke stanice u Lajkovcu Zorica Milinčić za Objektiv uverava da se nestanak mačke i te kako oseća među zaposlenima.

– Svi smo je voleli, nedostajaće nam, sigurno je osetila da će napustiti ovaj svet, pa je otišla da ugine, tako uglavnom mačke rade – priča Milinčić.

Piše: S. Radovanović

Ovu i mnoge druge teme čitajte u štampanom izdanju lista Objektiv.

Foto: Objektiv.rs


Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar