Učestvovao u skandalu s dronom, a sad je preuzeo Hajduk: Iznenađujuća vest stiže nam iz Splita! (FOTO)

Tramecani je vođenje prve ekipe splitskog velikana preuzeo odmah, a potpisao je do leta 2022. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Starsport

Hajduk je u ponedeljak dobio novog trenera. Klupu splitskog velikana preuzeo je 50-godišnji Italijan Paolo Tramecani, koji je trenersku karijeru uglavnom gradio u inostranstvu.

Započeo ju je kao pomoćnik Đaniju de Bjaziju u reprezentaciji Albanije (bio je član stručnog štaba i na onoj ozgloglašenoj utakmici sa dronom), a zatim je samostalno vodio švajcarski Lugano i Sion, kiparski APOEL i italijanski Livorno. Prošle godine vratio se u Sion da ga spasi od ispadanja, u čemu je uspeo, nakon čega ga je na klupi zamenio Fabio Groso.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Potpisao na godinu i po dana

Tramecani je vođenje prve ekipe splitskog velikana preuzeo odmah, a potpisao je do leta 2022. godine. U nedelju su Hajduku propali pregovori s Portugalcem Silasom jer je on hteo sa sobom da dovede celi stručni štab, što bi Splićanima bilo preskupo.

S Tramecanijem su se dogovorili da može da povede i dva pomoćnika, a to će biti Atila Malfati i Valerio Zudas, dok će ostatak štaba ostati domaći – kondicioni treneri Toni Modrić i Šime Veršić, pomoćni trener Toni Golem i trener golmana Hrvoje Sunara, objavio je Hajduk na zvaničnoj stranici.

Foto: EPA/VALDA KALNINA

Igrao je za Inter i Totenhem, samostalno vodio četiri kluba

Novi trener Hajduka rođen je 1970. Skoro celu igračku karijeru proveo je u Italiji nastupajući za Prato, Kozencu, Lukeze, Inter, Veneciju, Ćezenu, Pijaćencu, Pistojeze, Atalantu i Pro Patriju, a dve je godine, od 1998. do 2000, bio i član Totenhema.

Trenerska karijera u Luganu mu je dobro počela. Klub je preuzeo na poslednjem mestu, a završio je treći s prosekom od 1.94 osvojena boda po utakmici te je proglašen trenerom godine u Švajcarskoj. Tada je stigao poziv jačeg Siona, no iz osobnih razloga je otišao nakon samo tri meseca. S APOEL-om je očekivano osvojio naslov prvaka Kipra sa 2.16 osvojenih bodova po utakmici, ali je izgubio finale kupa, a smenjen je nakon poraza u prvoj utakmici 3. pretkola Lige šampiona protiv Karabaga.

Livorno je preuzeo na poslednjem mjestu Serije A, ali nije uspeo da mu pomogne pa je dobio otkaz nakon sedam utakmica u kojima je osvojio ukupno dva boda. Prošle sezone vratio se u Sion kako bi ga spasio od ispadanja, u čemu je uspeo, ali pre početka ove opet se rastao sa tim klubom.

Hajduk mu tako postaje peti klub koji će voditi u karijeri, ali ni u jednom dosadašnjem se nije zadržao godinu dana. Najduže je potrajao u APOEL-u, 10 meseci.

Ove je sezone radio kao komentator i stručni analitičar na talijanskom RAI-ju.

Kuman progovorio o Mesijevom isključenju: Ne znam samo koliko su puta njega faulirali!



Izvor: Objektiv.rs, Index.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar