Kakav ŠOK! I Ivana Stanković progovorila o ZLOSTAVLJANJU: Njegova žena je prisustvovala svemu tome

"Bilo je dosta napada u školi..."

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Miroslav Mika Aleksić (68), čuveni učitelj škole glume uhapšen je zbog sumnje da je godinama silovao ili seksualno uznemiravao pet devojaka.

Ivana Stanković, srpska manekenka, opisala je psihičko zlostavljanje od strane profesora, pa i da joj je zamerao što je želela da se bavi manekenstvom.

Ona otkriva da je njegov manir bio da ponižava i vređa decu zbog čega se ona posle tri godine slomila.

– Bilo je dosta psihičkih i verbalnih napada u njegovoj školi. Nazivao je slonicom devojku koja je buckasta, govorio je: “Slonice, kad misliš da smršaš.” Slao nas je na umivanje kada šapućemo na času, vikao je na nas. Bio je izuzetan autoritet, a često je svemu tome prisustvovala i njegova supruga. Ona je uvek ćutala, nije se mešala, delovala je tužno, ali to su bili neki njihovi problemi – kaže Ivana.

– Ako je istina, ovo je strašno, zaista.I sama sam bila član dramske grupe kao i nebrojeno mnogo današnjih uspešnih glumaca… Dubravka Mijatović, Branka Katić, a sa mnom: Miloš Timotijević, Boris Milivojević, Nikola Đuricko, Rastko Janković, Ivan i Milica Zarić, Ivon Jafali… Mika jeste bio vrlo, vrlo strog, za neka moja shvatanja i tada i sada, njegove pedagoške metode su bile pogrešne (buckaste devojčice je nazivao “slonicama”, ne bi li ih motivisao da smršaju?!), a meni lično, kada sam izrazila želju da se uporedo bavim manekenstvom, rekao da biram između grupe i manekenstva, pa kad sam u roku od minut, odabrala naravno, manekenstvo, napisala je Ivana na Instagramu.

Foto: Printscreen

Uporedo sa glumom Stankovićeva se bavila i manekenstvom.

– Kad je Mika to saznao izveo me je pred celu grupu, stavio ispred stola i rekao: “Čujem da si počela da se baviš manekenstvom. Moraš da biraš između grupe i manekenstva. Rekla sam mu da biram manekenstvo, a on mi je poručio: “Završila si sa grupom.” Kada smo izlazili napolje, pozvao me je: “Sačekaj, ćero.” Tako je zvao sve devojke u grupi, pa je nastavio: “Moram da ti kažem da si me razočarala, rano si krenula sisama kroz život.” Obično na bezobrazluk reagujem jako dobro, ali tada sam zanemela i te reči su me pratile dugo.

Podsetimo, nakon što je glumica Milena Radulović javno istupila sa tvrdnjama da ju je, dok je još bila maloletna, silovao čuveni nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić, javile su se i druge žene koje su takođe bile njegove učenice.

Aleksiću se na teret stavlja više krivičnih dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, nakon hapšenja određeno mu je zadržavanje, a danas će izaći i pred Tužioce.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (5)

  1. Ovo nije kampanja, nego proces zbog osnovane sumnje da je čovek izvršio nekoliko ozbiljnih krivičnih dela. Nazivanje dece raznim imenima nije dokaz ni za ni protiv, ali daje neki kontekst o kakvom se čoveku radi. Postavkom stvari 'crno-belo' dajete nekome ulogu nekog vrhovnog bića koje odlučuje, što je dotični gdin godinama gradio i na taj način pravio teren za nešto što se ne sme raditi za maloletnicima. To vam je valjda jasno. A kampanja- ne vidim baš je čovek toliko bitan da bi se njegovim napadanjem ostvarila korist za bilo koga, posebno za mladu glumicu koja ga je prijavila. Na žalost, ona će samo pretrpeti štetu, ali će joj biti lakše jer je najzad smogla snage da pobedi sopstvene strahove. I na tome joj treba čestitati... Svako dobro vam želim i nadam se da se ni vi, ni vaši bližnji nikada nećete baviti dilemama kojima su se bavile ove mlade žene.

    Odgovori

Ostavite komentar