Nedostatak akcije UGROŽAVA zdravlje: Evo šta se dešava u muškom telu nakon 6 meseci BEZ vođenja ljubavi!

Što ste duže bez seksa, dolazi do promena u vašem organizmu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Konrad Bak / Alamy / Alamy / Profimedia

Budući da je pandemija loše uticala na seksualni život ljudi, sve su veće šanse da će periodi bez seksa biti sve duži i duži.

A to, upozoravaju lekari, može da ugrozi vaše zdravlje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Seks je regulator mnogih procesa u organizmu, i zato je zanimljivo pogledati kroz kave promene prolaze muškarci posle 6 meseci apstinencije.

Erektilna disfunkcija

Ovo se može opisati i kao ispadanje iz ritma. Posle dužeg perioda apstinencije, veće su šanse za erektilnu disfunkciju, naročito kod pripadnika jačeg pola starijih od 50 godina.

Povećan rizik od raka prostate

Apsolutna apstinencija, koja uključuje i odsustvo masturbacije, može da izazove i zdravstvene probleme. Brojne studije su pokazale da “visoka frekvencija ejakulacije”, može da snizi rizik od raka prostate. Sa druge strane, nedostatak seksa i “redovne” ejakulacije, povećava rizik od ove teške bolesti.

Foto: Freepik/halayalex

Visok krvi pritisak

Kada duže vreme nemate seks, jedna od najčešćih posledica je “skakanje” krvnog pritiska. Naime, istraživanje iz 2006. godine je pokazalo da ljudi koji redovno upražnjavaju seks imaju niži krvni pristisak, od osoba koje neaju redovan seks.

Istraživači su utvrdili da češći seks poboljšava reakciju tela na stres, što za posledicu ima i niži krvni pritisak.

Foto: Ammentorp Photography / Alamy / Alamy / Profimedia

Stres

Čak i kada ste preopterećeni na poslu i imate brojne obaveze, sve to, kada redovno vodite ljubav, deluje izvodljivo. Ali, kada počne apstinencija, sve se menja, i stres se pojačava.

“Tokom orgazma, naše telo proizvodi endorfin koji pomaže da se osećamo dobro, i ako seks koristite da biste se borili sa stresom, jasno je da će “suvi periodi” biti veoma frustrirajući za vas”, kaže neurolog Debra So.

Slabi imunitet

Orgazam je veoma važan za jačanje imunog sistema, a to je pokazala i studija psihologa Karla Čarneckog i Frensisa Brenana. Oni su od pacijenata koji imaju seks bar jednom ili dva puta nedeljno, tražili uzorke pljuvačke, a laboratorijska ispitivanja su pokazala ekstremno visoku koncentraciju imunoglobina, koji je ključan za borbu protiv prehlade i virusa.

Foto: INSADCO Photography / INSADCO Photography / Profimedia

Problemi na poslu

Nedostatak seksa može da utiče i na vaše radne obaveze. Istraživanje na Univerzitetu Oregon je kazalo da su parovi koji redovno imaju seks, mnogo zadovoljniji i produktivniji na poslu.

“Zdrav seksualni život pomaže da zaposleni budu srećniji i angažovaniji na poslu, što je dobro za njih ali i za firmu za koju rade”, objašnjava profesor Kit Levit.



Izvor: Objektiv.rs, MensHealth.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar