“Koncentriši se, baba” onlajn: Publika širom sveta će gledati Miru Banjac (VIDEO)

Film će se emitovati 18. januara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Sarajevo Film Festival

Filmsko ostvarenje “Koncentriši se, baba” scenariste i reditelja Pjera Žalice iz Sarajeva uskoro će početi svoje onlajn emitovanje, a film će moći da pogleda publika iz celog sveta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prošlogodišnji 26. Sarajevo Film Festival (2020) otvoren je upravo ovim filmom koji je tada imao svetsku premijeru, i kako je bio predstavljen virtuelno, u prva dva sata film je gledalo skoro 14.000 ljudi u 42 zemlje. Od 18. januara biće dostupno za publiku širom sveta na onlajn OnDemand platformi kućnog bioskopa Meeting Point.

Zauvek će ostati Polukrvni princ: Priče koje dokazuju da je Alan Rikman bio prava legenda

Film će od ponedeljka biti dostupan širom sveta, a sam najavni slogan glasi “Jedna porodica, dva testamenta, jedan rat”. Ukratko, radnja je sledeća: u aprilu 1992. godine, brojna porodica, razbacana po celoj Jugoslaviji, okuplja se u Sarajevu oko stare majke koja je na samrti. Baba nije dobro, ali prognoza porodičnog lekara da je njena smrt pitanje minuta, pretvara se u sate, a zatim i dane. Počinju spletke, sukobi i prevare oko nasledstva koje će ostati iza starice, a naročito oko velike porodične kuće u Sarajevu. Baba i poslednjim uzdasima voljno učestvuje u tome, a možda je upravo to i održava u životu. Intrige i spletkarenje na štetu jedne od sestara ovoj porodici su važnije od jasnih, zastrašujućih znakova nadolazeće kataklizme, a kada je prevara otkrivena, već je sve kasno.

Genijalni Entoni Hopkins: Evo kako je iskazao svoju ljubav prema seriji “Breaking Bad”

U filmu koji je u Srbiji prikazan premijerno na Internacionalnom festivalu filmske režije u Leskovcu LIFFE, igraju Emir Hadžihafizbegović, Branimir Popović, Jasna Žalica, Alma Prica, Admir Glamočak, a u ulozi babe je – Mira Banjac.

Reditelj Žalica je poznat po filmovima “Gori vatra” gde su igrali Bogdan Diklić i supruga režisera Jasna Žalica, i “Kod Amidže Idriza” sa na žalost nedavno pokojnim Mustafom Nadarevićem.

Pogledajte trejler:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar